FB2 Режим чтения

Фея і Кіт. Частина друга.

Повесть / Сказка
Аннотация отсутствует
Объем: 0.063 а.л.
незавершенное произведение

1. Зимова казка ( Інтродукція)

Кіт сидів на підвіконні в теплій кімнаті й дивився, як на нічний двір тихо падає сніг. Очі його були напівприкриті, так, що збоку здавалося, наче він дрімає.  

– Я за тобою скучив! – промуркотів тихенько він.  

"Та невже? Може знов прикидаєшся? "- зашурхотіли сніжинки по шибці.  

– Я не прикидаюся...  

Кіт раптово відкрив очі, прислухався:  

– Фея?! Почула мене! Але ж де ти?  

"І далеко, і поруч. "  

– Ти говориш загадками...  

"Не зрозумів – отже, не скучив. "  

– Скучив. Дуже. До цього часу не сумував, а тепер подумав, що вже пора.  

"Що пора? "  

– Пора починати сумувати. Бо ти зі мною розмовляєш. І тобі буде приємно, коли ти відчуватимеш мій сум.  

"Мені приємно, коли ти думаєш про мене. І здається, я дійсно відчуваю це! Ти що, став чарівником? "  

– Ні, я звичайний Кіт. Але коли прив'язуюся, то дуже сильно – як до тебе, наприклад. І можу керувати.  

"Мною? "  

– Тобою? Навіщо. Я керую часом.  

"Знов казки розказуєш? "  

– Казка – один із способів приборкати час. Чи тобі не подобається те, що я розповідаю?  

"Хі-хі. "  

– І що означає зараз твоє хі-хі? Насміхаєшся?  

"Ні. Якщо я відповім схвально, то ти задереш носа, не дивитимешся під ноги й упадеш. Скажу, що не подобається – тобою заволодіє депресія. А нема нічого сірішого, ніж рудий Кіт в депресіі. Тому я залишаю відповідь відкритою. Тобі вирішувати, як трактувати моє "Хі-хі. "  

– Хитра! Або мудра. Втім, твоє "Хі-хі" мені подобається. Нагадує лісові дзвіночки. Я хотів би, щоб вони співали мені колискову. Тільки не дуже голосно.  

"Хі-хі! "  

– Я скучив за тобою.  

" Бо я поряд? "  

– Ні, бо ти далеко.  

" Я помилилася. Ти ще не зовсім чарівник – я дійсно поряд. Ось, поглянь. "  

За вікном сніжинки раптом швидко завертілися і почали складатися в знайому фігуру. На хвильку Котові здалося, що він бачить її – Фею.  

– Феєчко! Я тут! – Кіт скочив на задні лапи, а передніми став шкребти по шибці. – Чуєш! Агов, Феє! Агов!  

"Хі-хі! "  

І сніжинки розлетілися в різні сторони. За вікном знову тихо падав звичайний сніг.  

– Хник! Феє, я сумую, чуєш? Я не чарівник. Мені просто сумно. І не вистачає тебе. Хник!  

Кіт влігся на підвіконня, витер носа.  

– Я не чарівник. Я просто Кіт. Який прив'язався. І який хоче тобі розповідати казки...  

Котячі повіки самі по собі зімкнулися і він, прикривши носа хвостом, тихенько засопів.  

За вікном дві великі сніжинки на хвильку в своєму падінні завмерли біля шибки, так, що здавалося, наче вони дивляться в кімнату. Потім звідкілясь почулося неголосне "Хі-хі! " й сніжинки полетіли далі, до землі.  

А десь далеко, за морем – Феї снилася зима...

| 281 | 5 / 5 (голосов: 1) | 20:08 04.12.2017

Комментарии

Книги автора

Глюк 18+
Автор: Danekto
Рассказ / Фантастика Хоррор
Аннотация отсутствует
Объем: 0.241 а.л.
14:19 27.02.2018 | 5 / 5 (голосов: 4)

Побажання
Автор: Danekto
Стихотворение / Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.029 а.л.
21:06 25.02.2018 | 4.6 / 5 (голосов: 5)

Новорічна казка
Автор: Danekto
Рассказ / Сказка
Аннотация отсутствует
Объем: 0.292 а.л.
19:43 31.12.2017 | 5 / 5 (голосов: 5)

Котигорошко
Автор: Danekto
Рассказ / Сказка
написано для флешмобу - "Відома казка з точки зору лиходія"
Объем: 0.091 а.л.
18:55 24.12.2017 | 5 / 5 (голосов: 2)

***
Автор: Danekto
Стихотворение / Поэзия
Аннотация отсутствует
Объем: 0.019 а.л.
06:22 02.09.2017 | 5 / 5 (голосов: 2)

Чужая душа
Автор: Danekto
Повесть / Драматургия Проза
Аннотация отсутствует
Объем: 2.308 а.л.
15:03 31.03.2017 | 5 / 5 (голосов: 19)

После просмотра новостей
Автор: Danekto
Стихотворение / Поэзия Реализм События
Аннотация отсутствует
Объем: 0.016 а.л.
07:31 04.02.2017 | 5 / 5 (голосов: 14)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.