FB2

Борщ

Рассказ / Проза, Реализм
Оповідання про те, як ледача жінка в селі ходила по сусідах і позичала у них овочі для борщу. PS. Як ви певно здогадалися це оповідання не про борщ, а про сучасну Україну.
Объем: 0.05 а.л.

"Борщ"  

 

 

Жила-була у селі Андріївка* жінка середнього віку на ім'я Таня.  

Була вона жінкою товстою, ледачою і неохайною, і будинок у неї був старий, гнилий, напіврозвалений, а на городі біля будинку замість овочів росли одні бур'яни в людський зріст. Вирішила вона якось готувати борщ на обід, кинулася туди-сюди, а овочів вдома немає, бо в магазин за овочами вона не сходила оскільки в неї напередодні закінчилися гроші. Пішла вона до сусідів просити овочів на борщ.  

У сусідки Віри вона випросила буряки.  

У сусідки Наді випросила моркву.  

У сусідки Люби випросила картоплі.  

У сусідки Насті випросила петрушки.  

У сусідки Ніни випросила цукру.  

У сусідки Зіни випросила солі.  

Пішла вона до сусідки Варі просити у неї сметани для борщу.  

—А сусідка Варя їй каже: "Таня, а чому ти ходиш по сусідах і клянчиш овочі для борщу як президент України Володимир Зеленський клянчить зброю для України у президента США Джо Байдена? "  

—Чому ти не займаєшся городом і не ремонтуєш свій старий будинок?  

—Адже в тебе Таня, будинок на ладан дихає і скоро зовсім розвалиться, а на городі замість овочів ростуть самі лише бур'яни.  

—Варя, будь-ласка пожалій мене. Дай мені сметани для борщу. Я з самого ранку ходжу голодна, шлунок аж зводить від голоду, навіть макової росинки в роті не було, і в мене зовсім нема грошей, щоб купити сметану для борщу, — відповідає їй жалібним голосом Таня.  

—А ти Таня, свої гроші знову на горілку витратила?, —запитала у неї Варя.  

—Це Варя, моя особиста справа, куди мені витрачати свої зароблені гроші, — по хамськи відповіла їй Таня.  

—Ну, це твоє право Таня, витрачати свої гроші, як ти вважаєш за потрібне, а моє право не дати тобі свою сметану, — відповіла їй Варя.  

Таня матом вилаялася крізь зуби звинувативши сусідку Варю в душевній черствості та егоїзмі і ні з чим пішла геть.  

 

 

 

 

Кінець  

 

 

* (село Андріївка Миронівської міської громади Обухівського району Київської області).  

 

PS. Це як ви певно здогадалися оповідання зовсім не про борщ, а про сучасну Україну.

| 5 | 5 / 5 (голосов: 1) | 13:53 26.01.2024

Комментарии

Книги автора

Тригер на російську мову
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про те, як реагують люди травмовані війною на ворожу мову.
Объем: 0.071 а.л.
23:25 23.07.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

"Продавчиня риби з "Привозу""
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Хто не знає знаменитий одеський ринок "Привоз"? Щоб відчути колорит Одеси треба обов'язково з'їздити на ринок "Привоз", походити рядами і послухати місцевий одеський говір продавчинь.
Объем: 0.049 а.л.
16:16 14.07.2024 | 5 / 5 (голосов: 3)

Важке випробування
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Втрата ненародженої дитини - це важке випробування для молодого подружжя. Чи справляться вони з горем? Чи залишаться разом чи розійдуться в різні боки як чужі люди кожен зі своїм душевним болем?
Объем: 0.321 а.л.
16:23 23.06.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Крадіжка в супермаркеті
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Охоронець ловить безробітного чоловіка в супермаркеті на крадіжці продуктів харчування, а потім пожалівши нещасного чоловіка відпускає його.
Объем: 0.112 а.л.
15:43 15.06.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Стукач
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Сусід настучав на свого сусіда до ТЦК через те що той ставив йому під вікна свій автомобіль.
Объем: 0.035 а.л.
14:18 06.06.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Таємниця, яку приховувала дружина
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Павло і Оксана щасливі у шлюбі. В них процвітає бізнес і підростає донька Ліза. Але Павло відчуває, що його дружина Оксана останнім часом веде себе якось дивно і за допомогою свого друга Артура вирішу ... (открыть аннотацию)є прослідкувати за нею і з'ясувати причину її дивної поведінки.
Объем: 0.26 а.л.
20:41 31.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

У книгарні
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Вдівець приходить до книгарні щоб купити книгу для своєї померлої дружини, а молоді дівчата -консультантки сміються над його "дивакуватою" поведінкою.
Объем: 0.18 а.л.
11:39 23.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 4)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.