FB2

Просять лише жебраки

Рассказ / Проза, Реализм
Оповідання про те як я коли мені було 12 років попросив у хлопця роликові ковзани покататися, а він мені відмовив.
Объем: 0.06 а.л.

"Просять лише жебраки"  

 

 

Коли мені було 12 років, я відчував себе дуже самотнім. Взаємини з батьками на той момент у мене були напруженими. Я вважав, що вони мене не розуміють і чіпляються до мене з будь-якого приводу. У школі тоді у мене друзів не було і я відчайдушно потребував дружньої підтримки та доброго слова.  

У той момент я намагався потоваришувати зі своїм однолітком сином сусіда по сходовій клітці Сашком.  

Він не дуже добре до мене ставився, але я потребував друга і настирливо ліз до нього зі своєю дружбою.  

Я добре пам'ятаю, як ми з ним удвох грали в м'яч на дитячому майданчику біля нашого будинку.  

Сашко сів верхи на баскетбольний щит і кидав униз футбольний м'яч, намагаючись потрапити в мене м'ячем, роблячи при цьому люте обличчя.  

Він кілька разів боляче потрапив мені м'ячем по спині і коли я йому про це сказав тільки засміявся мені в обличчя.  

Мені треба було тоді піти і не грати разом із ним, але я боявся залишитися один і тому продовжив грати з ним хоча гра мені не подобалася.  

Потім Сашкові набридло кидати в мене м'яч і він запропонував мені підривати петарди засовуючи їх у порожні скляні пляшки з-під пива.  

У цей момент повз нас по доріжці проїхав хлопчик на роликах. Він розвернувся і проїхав на роликах ще раз повз нас.  

—Піди і попроси у нього ролики покататися сказав мені Сашко.  

Сам він чомусь не захотів підходити до хлопчика на роликах та просити у нього ролики покататися.  

—Можливо, він боявся відмови?  

—Можливо, взагалі не звик нікого ні про що просити?  

—Вважав що це негідно його.  

—Я не знаю.  

Я послухався і підійшов до хлопчика на роликах.  

Мені, якщо чесно, теж хотілося покататися на роликах.  

—Привіт сказав я хлопчику.  

—Привіт відповів мені хлопчик.  

—Чи можна попросити в тебе ролики покататися?  

—Ні.  

—Ну, будь-ласка хоч один раз.  

—Просять лише жебраки.  

—Ну добре.  

Я відійшов від нього і повернувся назад до Сашка, що стояв з м'ячем на майданчику.  

—Ну і що?  

—Ні, він не дає ролики покататися.  

—Він каже що "просять тільки жебраки" сказав я Сашкові.  

—Тоді я сховаюся в кущах і звідти з рогатки обстрілюватиму його камінням кожного разу коли він проїжджатиме на роликах повз мене відповів мені Сашко.  

Він і справді набрав у кишені каміння і сховавшись у кущах почав стріляти камінням з рогатки намагаючись потрапити в хлопчика, що катався на роликах.  

А я глянув на нього несхвально і пішов додому.  

Більше я з Сашком не дружив.  

 

 

Кінець

| 6 | 5 / 5 (голосов: 1) | 20:22 13.09.2023

Комментарии

Книги автора

Тригер на російську мову
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про те, як реагують люди травмовані війною на ворожу мову.
Объем: 0.071 а.л.
23:25 23.07.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

"Продавчиня риби з "Привозу""
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Хто не знає знаменитий одеський ринок "Привоз"? Щоб відчути колорит Одеси треба обов'язково з'їздити на ринок "Привоз", походити рядами і послухати місцевий одеський говір продавчинь.
Объем: 0.049 а.л.
16:16 14.07.2024 | 5 / 5 (голосов: 3)

Важке випробування
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Втрата ненародженої дитини - це важке випробування для молодого подружжя. Чи справляться вони з горем? Чи залишаться разом чи розійдуться в різні боки як чужі люди кожен зі своїм душевним болем?
Объем: 0.321 а.л.
16:23 23.06.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Крадіжка в супермаркеті
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Охоронець ловить безробітного чоловіка в супермаркеті на крадіжці продуктів харчування, а потім пожалівши нещасного чоловіка відпускає його.
Объем: 0.112 а.л.
15:43 15.06.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Стукач
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Сусід настучав на свого сусіда до ТЦК через те що той ставив йому під вікна свій автомобіль.
Объем: 0.035 а.л.
14:18 06.06.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Таємниця, яку приховувала дружина
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Павло і Оксана щасливі у шлюбі. В них процвітає бізнес і підростає донька Ліза. Але Павло відчуває, що його дружина Оксана останнім часом веде себе якось дивно і за допомогою свого друга Артура вирішу ... (открыть аннотацию)є прослідкувати за нею і з'ясувати причину її дивної поведінки.
Объем: 0.26 а.л.
20:41 31.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

У книгарні
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Вдівець приходить до книгарні щоб купити книгу для своєї померлої дружини, а молоді дівчата -консультантки сміються над його "дивакуватою" поведінкою.
Объем: 0.18 а.л.
11:39 23.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 4)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.