FB2

ПТСР та війна

Рассказ / Военная проза, Проза, Реализм
Демобілізований військовий з протезом замість ноги агресивно чіпляється до жінки з донькою які поступилися йому місцем у метро.
Объем: 0.05 а.л.

"ПТСР та війна"  

 

 

 

Того дня Валентина Семенівна разом з маленькою донькою Оленою поверталися на метро додому з ринку "Даринок". На станції "Майдан Незалежності" у вагон зайшов чоловік середнього віку у військовій формі з протезом замість правої ноги. Люди у переповненому вагоні метро стали наскільки це було можливо делікатно розступатися навколо чоловіка у військовій формі з протезом ноги і біля нього незабаром утворився деякий вільний простір.  

Валентина Семенівна разом з донькою Оленою тихо пошептавшись між собою чемно встали, щоб звільнити йому місце для сидіння. Чоловік у військовій формі сів на місце, яке звільнилося, і пильно спідлоба глянувши на Валентину Семенівну з Оленою несхвально хмикнув.  

—Чого ви мене лякаєтесь?  

—Я лякаюся?  

—Так, ви.  

—І ще й маленьку доньку свою налаштовуєте проти мене?  

—Я не налаштовую проти вас свою доньку.  

—Я бачив, як ви удвох про щось тихо пошепотілися, а потім відсунулися від мене і встали з сидіння.  

—Я вам не подобаюся?  

—Звичайно, я тепер нікому непотрібний інвалід і на мене всім начхати.  

—Моя дружина та донька тепер мають тата інваліда.  

—Кому ж потрібен виродок?  

—Людський обрубок?  

—За що мені та моїй родині це Боже покарання?  

—Мовчите?  

—Ми... ми просто хотіли поступитися вам місцем...,— розгубившись почала говорити Валентина Семенівна, але чоловік у військовій формі з протезом ноги її різко перебив, не давши домовити почату фразу до кінця.  

—Добренькими хочете виглядати у своїх очах?  

—Пожаліли бідного інваліда?  

—Я хочу, щоб її батько теж воював на Донбасі як я, і як я втратив на війні ногу.  

—Я хочу, щоб він став таким же нікому непотрібним людським обрубком як я, і щоб ви сповна відчули той самий нестерпний пекельний душевний біль, який щодня відчуваю я і моя родина, — сказав їй чоловік у військовій формі з протезом ноги.  

Не в силах цього більше витримати, Валентина Семенівна разом з донькою Оленою прожогом вибігли з вагона метро на перон на наступній зупинці, а поїзд поїхав собі далі.  

 

 

Кінець

| 10 | 5 / 5 (голосов: 1) | 00:24 10.04.2024

Комментарии

Книги автора

Таємниця, яку приховувала дружина
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Павло і Оксана щасливі у шлюбі. В них процвітає бізнес і підростає донька Ліза. Але Павло відчуває, що його дружина Оксана останнім часом веде себе якось дивно і за допомогою свого друга Артура вирішу ... (открыть аннотацию)є прослідкувати за нею і з'ясувати причину її дивної поведінки.
Объем: 0.26 а.л.
20:41 31.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

У книгарні
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Вдівець приходить до книгарні щоб купити книгу для своєї померлої дружини, а молоді дівчата -консультантки сміються над його "дивакуватою" поведінкою.
Объем: 0.18 а.л.
11:39 23.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 4)

На Бессарабському ринку
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як одного разу продавчиня м'яса на "Бессарабському ринку" "обважила" Леоніда Макаровича Кравчука і дуже переживала з цього приводу.
Объем: 0.105 а.л.
20:15 07.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Будильник
Автор: Stader
Рассказ / Мистика Проза Сюрреализм
Оповідання в стилі Франца Кафки про мій дивний сон.
Объем: 0.083 а.л.
00:34 03.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Дбайливий чоловік
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Гумористичне оповідання про чоловіка який стає рано вранці і йде на кухню готувати сніданок для себе і дружини.
Объем: 0.052 а.л.
21:46 22.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Історія з реального життя
Автор: Stader
Рассказ / Мемуар Проза Реализм
Історія з реального життя про мого однокласника Сергія якого заарештували за вбивство рідного батька.
Объем: 0.177 а.л.
19:51 17.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Реферат з психології суїцидальної поведінки
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Студент бере у бібліотеці книги по психології суїцидальної поведінки для свого реферату і не повертає їх до бібліотеки...
Объем: 0.11 а.л.
19:57 15.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.