FB2

Потрібні слова

Другое / Драматургия, Любовный роман, Психология, Реализм, События, Другое
Як важливо інколи сказати вчасно декілька слів.
Объем: 0.08 а.л.

! Внимание! Текст не вычитан!  

 

Він сидів на лавочці біля будинку, його голова була похилена, він тихо дихав, руки стискав в кулак.  

Сонце сідало. Соловей завів свою останню пісню.  

Пройшов деякий час і юнак підняв голову, його зелені очі були наповнені сльозами, він вперше за довгий час плакав.  

Як би в той вечір хтось заглянув до двору, то побачив юнака, який плакав.  

Новину яку донесла йому жінка, жінка у довгій чорній сукні. Вбивала його. В ту мить він ненавидів себе, себе за те, що не зміг тоді сказати три слова, три слова які змогли змінити все, він не зміг, карав себе за свою несміливість, за невпевненість, за свою слабкість. Сльози котилися по його щоці, а соловей співав, співав наче серцем, серцем вбитим горем.  

Як би в той вечір хтось заглянув до двору, то побачив хлопчину, але більше нема кому дивитися у двір. Та, що заходячи у двір, спочатку пестливо гладила цуценя за вухом, а потім, як ранкове сонце, посмішкою янгола дарувала радість всім, всім хто знаходиться у дворику. Вона була єдиною його сусідкою, сусідкою, яку знав з малку, з якою рвали вишні, а потім тікали від старого діда Христана. З якою до пізньої ночі, на ґанку дивився на зорі.  

– Бачиш, ото великий дракон. – щебетала вона.  

– Дурненька, то Велика Ведмедиця. – виправив він її.  

– Не будь таким нудним – фантазую! Подивись на небо і уяви, що то ти відкрив усі ці зірки і даєш їм назву. Ось там квіточка бачиш? – вона вказала пальцем на скупчення зірок.  

– Так бачу. – Відповів він, а потім трішки подумав і сказав. – Назву їх Сузір'я Жоржина.  

– Чому Жоржина? – Здивовано запитала вона.  

– Тому що, ти відкрила ті зірочки, а ти любиш Жоржини. – хлопчик трішки почервонів.  

– Дурненький-. вона легенько пальцем провела йому по носику.  

Знав сусідку, сусідку якої більше немає.  

В ту хвилину все затихло, все навіть соловей. Для нього в ту хвилину зник промінчик сонця, той янгол, задля якого він ліз до діда Христана на тин, який ледь не розпався під ногами, щоб дістати смачної абрикоси, щоб ще один раз вона подарувала йому свою посмішку і провила пальцем по носу.  

На небі з'явилися зірки. Він тяжко підняв голову до неба.  

– Жоржина. – вимовив ледь дихаючи.  

Як би в той вечір хтось заглянув таки у двір, то побачив молодого чоловіка який тримав в руці клаптик тканини.  

Та сукня, що хлопець подарував Квітці на її повноліття. Така жовтенька, маленька, ніжна суконька. В цій сукні вона останній раз зайшла до його двору щоб сказати: "- Бувай. Я приїду восени, будемо равити у діда груші, я домовилася" і на останок провела пальцем по його носу. Він не зміг її зупинити, відпустив. Зараз від сукні залишився лише клаптик, а від дівчини маленьке, тендітне тіло. Понівечине тіло. Її життя забрала вантажівка, водій тоді так і не зупинився. Хлопець ненавидів себе, проклинав, рука стискала клаптик, хлопець схилився до колін, плакав і карав себе. Якби тоді він зумів сказати: " – Я тебе кохаю" все пішло б не так.  

Він клявся їй, що завжди буде оберігати її і захищати, що ніхто її не скривде, а якщо образить хтось хоча б пальцем, то більше не зможе його зігнути.  

Не зберіг. Відпустив.  

Як би в той вечір хтось зайшов до двору, то побачив пусте місце і клаптик жовтої тканини…Липневої ночі сталося щось страшне…  

| 282 | 5 / 5 (голосов: 2) | 22:51 26.03.2019

Комментарии

Mamatoma4807:28 29.12.2019
Привет, была у подруги ,она знает эту песню ,будем петь .Я опять написала рассказ о любви ,эта история произошла с моей подругой в давние времена .



Lorelei1801:06 28.12.2019
mamatoma48, Это так круто, что ты ее выучила, это очень красивая песня)))...пасибо тебе за оценку и комментарий...И надеюсь это будет не последняя украинская песня которую ты выучишь)))... я вот например очень люблю народную "Цвіте терен", грустная, но мелодичная.
Mamatoma4803:27 27.12.2019
Видишь прочитала по - украински ! Поставила тебе 5 , я выучила вашу народную песню «В саду
гуляла ,квити збирала « Поём с моей новой подругой из Украины .
Lorelei1823:15 26.03.2019
vikasol, Все добре.
Vikasol22:54 26.03.2019
Печальная история. (Ни чего, что комментарий на русском?)

Книги автора

Мое сокровище
Автор: Lorelei18
Рассказ / Сказка Фэнтези
- Мой маленький, мой любимый дракон, иногда стоит нарушить правило ради важного тебе человека.
Объем: 0.072 а.л.
15:19 07.11.2022 | оценок нет

Давай, попробуем с начала
Автор: Lorelei18
Рассказ / Любовный роман Реализм События Юмор
Давай, попробуем все сначала? Может быть мы наконец-то станем счастливы.
Объем: 0.271 а.л.
00:49 25.08.2021 | 4.5 / 5 (голосов: 2)

Одинокая вампирша
Автор: Lorelei18
Рассказ / Абсурд Сказка Фэнтези Юмор
Все мы хотим любви, хотя бы чуть-чуть. Но иногда, любовь мы выбираем неосторожно, а потом страдаем. Раздумия на тему второй половинки, и родились мы изначально целыми или же наполовину.
Объем: 0.088 а.л.
20:32 24.03.2021 | 5 / 5 (голосов: 1)

Обниматель для гор
Автор: Lorelei18
Рассказ / Абсурд Детская Сказка Фэнтези Другое
Вот почему в горах всегда так уютно и спокойно.
Объем: 0.152 а.л.
19:49 02.10.2020 | 5 / 5 (голосов: 3)

Странное чаепитие
Автор: Lorelei18
Рассказ / Абсурд Мистика Сказка Юмор Другое
Она просто хотела писать и не быть одинокий. Он нашел Ту, что так долго искал.
Объем: 0.218 а.л.
22:20 27.06.2020 | 5 / 5 (голосов: 1)

Ловец Молнии
Автор: Lorelei18
Рассказ / Абсурд Альтернатива Сказка Фантастика Другое
Он хотел ее поймать, а она играла с ним. Она была мечтой, которую тяжело осуществить.
Объем: 0.184 а.л.
00:14 20.06.2020 | 5 / 5 (голосов: 3)

Темнота
Автор: Lorelei18
Рассказ / Абсурд Драматургия Мистика Сказка Фантастика Другое
Я боюсь не темноту, а то, что скрывается в ней
Объем: 0.143 а.л.
15:44 07.04.2020 | оценок нет

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.