FB2

Чому людство вигадало собі Бога?

Эссэ / Проза, Реализм, Философия
Роздуми про Бога і людину
Объем: 0.022 а.л.

ЧОМУ ЛЮДСТВО ВИГАДАЛО СОБІ БОГА?  

 

Люди з давніх часів хотіли бути під захистом всемогутньої істоти, як малі діти яких захищає великий і сильний тато і тому вигадували собі безліч язичницьких Богів які символізували сили природи і поклонялися ним приносячи їм в жертву тварин і інколи інших людей. З тих пір наука просунулася далеко вперед.  

Зараз вже ніхто з нормальних людей не поклоняється силам природи, бо наука пояснює багато природних явищ законами фізики, хімії та біології. Але інфантилізм людей нікуди не зник. Сама думка про те що вони живуть самі по собі на маленькій планеті Земля у величезному холодному Всесвіті наводить на багатьох людей жах. Їм хочеться довірити своє життя якійсь міфічній надістоті і плисти за течією замість того щоб брати відповідальність за своє життя і робити його кращім! І схоже для багатьох людей це невиліковний стан душі!

| 73 | 5 / 5 (голосов: 1) | 22:22 30.01.2023

Комментарии

Книги автора

На Бессарабському ринку
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як одного разу продавчиня м'яса на "Бессарабському ринку" "обважила" Леоніда Макаровича Кравчука і дуже переживала з цього приводу.
Объем: 0.105 а.л.
20:15 07.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Будильник
Автор: Stader
Рассказ / Мистика Проза Сюрреализм
Оповідання в стилі Франца Кафки про мій дивний сон.
Объем: 0.083 а.л.
00:34 03.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Дбайливий чоловік
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Гумористичне оповідання про чоловіка який стає рано вранці і йде на кухню готувати сніданок для себе і дружини.
Объем: 0.052 а.л.
21:46 22.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Історія з реального життя
Автор: Stader
Рассказ / Мемуар Проза Реализм
Історія з реального життя про мого однокласника Сергія якого заарештували за вбивство рідного батька.
Объем: 0.177 а.л.
19:51 17.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Реферат з психології суїцидальної поведінки
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Студент бере у бібліотеці книги по психології суїцидальної поведінки для свого реферату і не повертає їх до бібліотеки...
Объем: 0.11 а.л.
19:57 15.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Бажання романтики
Автор: Stader
Рассказ / Проза Стимпанк Юмор
Жінка стомившись від рутинного сімейного життя хоче відчути що таке романтичні стосунки і планує в тайні від чоловіка романтичне побачення зі своїм колегою з роботи.
Объем: 0.214 а.л.
17:02 12.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

ПТСР та війна
Автор: Stader
Рассказ / Военная проза Проза Реализм
Демобілізований військовий з протезом замість ноги агресивно чіпляється до жінки з донькою які поступилися йому місцем у метро.
Объем: 0.05 а.л.
00:24 10.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.