FB2

10 років Погоди

Рассказ / Реализм, События, Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.184 а.л.

2024-ий. 10 років в погоді.  

2014-ий, 2 березня – офіційний початок відліку мого метеожиття в Хмарах. А неофіційно, так напевно – із моменту звільнення з роботи, 17 лютого.  

 

Своєму інтересу до Хмар Я завдячую хандрі, так. Депресивні самопочуття почали шукати вихід, позбавлення з моїх снів, бідкань та відчуттів. І вихід знайшовся.  

Якось мені був снився тривожний сон: наче Я йшов на роботу в школу, а на горизонті била сильна гроза з блискавками.  

І ось, знову школа і блискавки повернулися, а Я той же.  

Все, чого Я прагнув, дуже прагнув – дивитися на грозу: і шукав в ютубі відео з грозою Натрапив на серії Stormchaser хлопця Санька – і залишився там, завдяки йому відкрив метеоклуб – і залишився там. Знайшов каст Парноїка-виживальщика, перше ввікнута передача якого починалася зі слів, типу: «надворі сильна гроза, буря і здається тільки що вітер кудись поніс кота» – і залишився там.  

Crematory «Revolution», альбом 2004 р. Так вже сталося, що мало уваги приділяв цьому альбому і взагалі їх діяльності, окрім альбому 2000 р. В пам’яті сиділи тільки перше враження від пробного прослуховування альбому 2004 р в музичному магазині – восторг і раж!  

Ну от, починаю новітнє знайомство з ними. Спочатку концерт 2008 р, Cremarory – Live in Wacken., відкриваюча пісня ввела мене в раж, аж мурашки!  

Потім, почав дивитися кліп Greed – і, наче почувши про мої сни, в ньому були блискавки, сильна гроза і буря. Так Я почав розряджатися.  

 

10 років Погоди. Всяке було.  

Мій перший сезон припав на Ель-Ніньйо. З 2 березня 2014-го по 1-ше 2015-го.  

Зустрічав грози, фіксував перший весняний грім, а то і із бликавками, бачив і задокументував Фанелли, причому – 2 роки підряд, спостерігав Пилові бурі – перша з спостережених мною припала на перший рік спостережень – дивовижно!  

Спостерігав підковоподібний фанел, Торнадо Ф-0 – з локального КДО, на моє щастя, цей осередок був видний на метео-радарі; численні сонячні гало: пергалії, явища зенітної дуги, складні гало, Нижню Дотичну дугу і місячні з місячними коронами – пилковими, також були і місячні затемнення;  

Маю щастя зазначити, що відчував себе в шкурі Стомчейзера/Stormchaser: перебував під час надходження грози та її епіцентру, звісно не надовго – бо з безпекою дружу.  

Спостерігав Супер-Осередок – СО, не раз навіть і 2 з них пройшли надімною, коли Я був на метео-виїзді – Суми, 1 липня 2017ий.  

Були в мене побачення в грози, спостерігав Супер-осередкові грози в Київі 2016го та 2017го  

Бачив Конотоп в Тумані, Лебедин в Тумані, Київ, Суми, Ромен і не тільки  

Були сильні вітровії, затяжні циклонічні депресії, неймовірні снігопади та казко-подібні чи як в сні моменти приходу зливи, снігової крупи, неймовірні грибні урожаї;  

Спостерігав і фоткав численні неймовірні види далекої грози чи наступаючої, відчував сильну спеку – яку Я обожнюю, відчував духоту, комарині рої, бжолині, осині навали в хаті, тощо;  

Спостерігав і фіксував численні дивовижні хмари: Мамматуси, Даунбасти/Downburst, шелф-клауди/Хмари-Полиці, -Стіна/Облако-Полка, Стена/Shelf-Cloud,  

Висхідні потоки – Мезоциклон, Хвости хмар, Боброві-/Tale-Cloud or Beaver-Cloud  

Бував і величезний град, і сильний льодяний дощ від якого ставався сильний лісопоповал  

 

З- початку своїх спостережень, початку цього душерятівного хоббі, Я багато дізнався – але не робив з цього обов’язок, завдання. Спостерігав читав метеоклуб, ловив бани і вчився. Потім, перенаситившися погодою, Я став фіксувати лише по бажанню і саме цікаве на мою думку в якийсь погодній день, але навіт ця, вибіркова довільна спостереживість вижимала мене в обов’язок  

З 2020го, моя метео-активність в спостереженнях пішла різко на спад: ні, не вимерла, не щезла, не припинилася, але стало лінь ділитися, лінь щодня вести онлайн метео-щоденник, багато вже бачив і багато чого не ставалося, стало одноманітним таким же – Я став перебудовувати своє бачення метеодайджестів. Повільно.  

 

Завжди тримався принципу – не бути рабом своїх захоплень, смаків, не фанатіти.  

Існує й виведене правило – будь вдячним всьому, що тобі допомогло, спасло, було необхідним.  

Я не люблю робити відео, а тим більше якісь серії, а хто хоче і може зробити це сам – буду радий, але себе мучити, вижимати не стану, не моє. Відео треба дивитися-видивлятися. Туди вже не потрапиш.  

Інша справа фото – на фото все видно, можна підписати фото, а потім і папку з набором фотофактів і все тебе влаштує.  

Мене – так точно.  

 

На зекономлені, піднасобирані за часи першої роботи в школах гроші – нарешті, в 2014-му, Я придбав оміряний спальний мішок, похідний рюкзак… і фотоапарат  

І Я задоволений своїм омріянним цифровиком. Ще 9-го класу думав про нього.  

Широко-панорманий діапазон зйомки, відмінний звук, колір «металлік»-срібний, зарядний, цифровий – клас!  

3 червня Він прийшов до мене. Дуже доречно все вийшло з цифровиком – дар моєму Першому Сезону і дуже душевним щирим зацікавленням хмарами, погодою, явищами.  

До цифровика Я знімав все на свій мобільний.  

І знаєте – Я задоволений якістю його 5піксельного фотіка. Дуже задоволений. Поясню: зараз, а точніше з 2019-го – Я обзавівся смартфоном, поки змінив лише один.  

І всі їх камери мене не дуже влаштовують, одна гірша наступної. Ні інструментарій й дизайн «цифровика» смартфону, ні його відео – зовсім не радують, абсолютно нічим, абсолютно ніяк.  

А Нокія Х2-00 – чудовий. Як і його попредник Савмсунг Е200. Мене влаштовували всім, по мірі того, що мені требувалося – особливо фото і відео. А багато мені і не треба було – лише мобільні фото і мобільні відео.  

 

Час для Абзацу Очікувань.  

Мої сподівання на 11 метеосезон, який вже триває.  

Що ж:  

– Наразі триває Ла-Нінья – яка попри Його/Її тезку Ель-Ніньйо, всупереч ажіотажу про катастрофічний характер останньої – якраз навпаки. Ель-Ніньйо – більш штормовий і руйнуючий сезон течій вітру-морських течій, опадів. Та якраз в 2024 – відбувається перехід Ель-Ніньйо в Ла-Нінья.  

– Перша Весняна гроза в Сумській області вже не поб’є рекорди по першій даті. Попередній, самий ранній рекорд весняної першої грози – 11 березня 2019  

– Очікую декілька сильних Вітровіїв, з поривами 15-20 м/с. Так як подібні мали місце минулого року і поза-, були й весною й осінню особливо.  

– Льодяний дощ, вже став звичним, очікуваним явищем, з 2022 р. ; раз – та гаразд. За осінь 2023-го, в мене в районі він траплявся більше 3 раз.  

– Фанелли – як пощастить.  

– Фото-гігієнічні Супер-Осередки – це рідкість. Але сам факт їх проходження – буде точно; їх важко спостерігати належно, так як СО-и, як і люба гроза – небезпечні та й не завжди щастить натрапити на потрібне панорамне місце для фіксування, і що теж важливо – Супер-Осередок стане найбільш вираженішим, виростає перед самим підходом до тебе, твого міста, місця.  

– Прагну спеки і духоти, хочу насолоджуватися відкритістю тіла в природі в хаті, довкола. Такі сильні спеки, як мінімум раз в рік – та випадають майже щороку. Деякі Я застаю в розпалі та підготовленим – а деякі «пропускаю» будучи в справах, як в липні 2020-го, ачи на роботі – як в 2021-му. Саме виразніше пам’ятаю спеку 2016-го.  

– Я вже підготував свій цифровик до нового сезону, прочистивши його об’єктив та начинку від пилу – це виконали мені в майстерні за доволі нескромну суму. Але зваживши всі міркування – Я не пожалівся. Бо все одно хотів це зробити. Він мені потрібен.  

 

На цьому поки от так, все.  

ссылка на: https://yapishu. net/book/364709 – 9 лет погоды

| 3 | оценок нет 14:17 25.03.2024

Комментарии

Книги автора

Благодарность на уступе. Хочется высказаться
Автор: Shevron
Стихотворение / Лирика Верлибр Философия
Аннотация отсутствует
Объем: 0.024 а.л.
12:59 13.05.2024 | оценок нет

Печальний нонсенс
Автор: Shevron
Стихотворение / Психология Сюрреализм Философия Эзотерика
Аннотация отсутствует
Объем: 0.01 а.л.
22:53 11.05.2024 | оценок нет

Стук в шибки
Автор: Shevron
Стихотворение / Поэзия Сюрреализм Эзотерика
до концепту: Молитви з Ними
Объем: 0.01 а.л.
13:17 08.05.2024 | оценок нет

Способности к номерам
Автор: Shevron
Стихотворение / Поэзия Психология Сюрреализм Философия
Аннотация отсутствует
Объем: 0.007 а.л.
12:24 07.05.2024 | оценок нет

Бравые землячи 18+
Автор: Shevron
Стихотворение / Мистика Оккультизм Хоррор Эзотерика Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.023 а.л.
21:31 04.05.2024 | оценок нет

Глазами бухт в Аттике
Автор: Shevron
Стихотворение / Поэзия Сюрреализм Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.007 а.л.
23:35 03.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Это всё – только в твоей голове! (с)
Автор: Shevron
Рассказ / Абсурд Сюрреализм Фантастика Эзотерика Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.063 а.л.
16:34 02.05.2024 | оценок нет

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.