FB2

Горобець-гурман

Рассказ / Проза, Реализм, Юмор
Вчора стоячи на ринку "Оболонь" на метро "Героїв Дніпра" в черзі за арахісом я бачив незвичайного горобця.
Объем: 0.062 а.л.

"Горобець-гурман"  

 

 

Справжні гурмани бувають не лише серед людей, а й серед птахів.  

Вчора вдень я був на ринку "Оболонь" біля станції метро "Героїв Дніпра".  

Стоячи на ринку в черзі за арахісом я від нудьги читав смс-ки на смартфоні і раптом мене відволікло від смартфона гучне цвірінькання горобців.  

Я поклав смартфон у наплічну сумку і озирнувся на всі боки в пошуках горобців, що цвірінькали. Нарешті я побачив їх.  

На прилавку у продавчині стояли великі поліетиленові пакети з родзинками, курагою, насінням соняшника, волоськими горіхами, мигдалем, кешью, фісташками та арахісом.  

Продавчиня середніх років старанно зважувала на терезах родзинки літній жінці з високою зачіскою на голові, одягненій в сіре осіннє пальто з великою червоною сумкою в руці, що стояла в черзі попереду мене.  

А в цей самий час зграя нахабних горобців користуючись моментом жваво клювала насіння соняшника з поліетиленового пакета, що стояв на прилавку зліва від терезів.  

Але мою увагу привернули не вони, а лише один з них.  

Це був справжнісінький горобець-гурман!  

Він клював з усіх поліетиленових пакетів по черзі: то насіння соняшника, то курагу, то родзинки, то волоські горіхи, то мигдаль, тоді як його побратими клювали виключно насіння соняшника.  

Ну ось нарешті жінка похилого віку розплатилася з продавчинею, забрала свої родзинки і пішла і підійшла моя черга робити замовлення.  

—Мені зважте будь-ласка кілограм індійського арахісу сказав я ввічливим тоном звертаючись до продавчині  

—Зараз зроблю жваво відгукнулася на моє прохання продавчиня.  

—Киш, киш, киш розмахуючи руками закричала продавчиня на нахабних горобців на прилавку, які клювали насіння соняшника з поліетиленового пакету.  

Злякані горобці зграйкою злетіли з прилавка в повітря і полетіли. Разом з ними полетів і горобець-гурман.  

—Ось чоловіче, ваш індійський арахіс сказала мені ввічливо продавчиня, простягаючи мені поліетиленовий пакет з арахісом.  

—Дякую відповів я їй і віддав їй 90 грн.  

—Ви бачили горобця-гурмана запитав я в неї.  

—Якого горобця-гурмана?  

—Того, що клював на прилавку по черзі з поліетиленових пакетів: то насіння соняшника, то курагу, то родзинки, то волоські горіхи, то мигдаль відповів я їй.  

—Якщо ви чоловіче, бачили, що він клював у мене з поліетиленових пакетів, то чому ви мені про це не сказали?  

—Мені було цікаво за ним спостерігати зі сторони. Адже не щодня зустрінеш птицю з таким розвиненим смаком сказав я їй і забравши свій арахіс пішов геть.  

 

 

Кінець

| 24 | 5 / 5 (голосов: 4) | 22:21 23.10.2023

Комментарии

Mooncake09:26 25.10.2023
Комментарий удален. Посмотреть
[удалено] En ymmärrä yhtään mitään. Voisitteko ystävällisesti kääntää koko tekstin venäjäksi? Kiitän etukäteen!
Wayner16:29 24.10.2023
Комментарий удален. Посмотреть
[удалено] leeyo, тютелька в тютельку, смешно))
Leeyo14:59 24.10.2023
Комментарий удален. Посмотреть
[удалено] wayner, Согласна с Вами ;)))) Ещё можно было бы на суахили или эстонском, что-нибудь опубликовать)))) Но на самом деле довольно смешно читается, особенно в слух --- "Я поклав смартфон у напличну сумку и озирнувся на вси боки в пошуках горобцив, що цвиринькали..." Так и хочется возопить - Мова це твоя зброя!))))
Wayner22:50 23.10.2023
Комментарий удален. Посмотреть
[удалено] Вот видит бог хотел прочесть, но к великому сожалению, пишут зачем-то на украинском. Это интересно с какой целью. С политической? Али просто принципиально?
Wayner22:35 23.10.2023
Комментарий удален. Посмотреть
[удалено] Яки гарный рассказ)) знал бы украинский так бы прочитал.))

Книги автора

На Бессарабському ринку
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як одного разу продавчиня м'яса на "Бессарабському ринку" "обважила" Леоніда Макаровича Кравчука і дуже переживала з цього приводу.
Объем: 0.105 а.л.
20:15 07.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Будильник
Автор: Stader
Рассказ / Мистика Проза Сюрреализм
Оповідання в стилі Франца Кафки про мій дивний сон.
Объем: 0.083 а.л.
00:34 03.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Дбайливий чоловік
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Гумористичне оповідання про чоловіка який стає рано вранці і йде на кухню готувати сніданок для себе і дружини.
Объем: 0.052 а.л.
21:46 22.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Історія з реального життя
Автор: Stader
Рассказ / Мемуар Проза Реализм
Історія з реального життя про мого однокласника Сергія якого заарештували за вбивство рідного батька.
Объем: 0.177 а.л.
19:51 17.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Реферат з психології суїцидальної поведінки
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Студент бере у бібліотеці книги по психології суїцидальної поведінки для свого реферату і не повертає їх до бібліотеки...
Объем: 0.11 а.л.
19:57 15.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Бажання романтики
Автор: Stader
Рассказ / Проза Стимпанк Юмор
Жінка стомившись від рутинного сімейного життя хоче відчути що таке романтичні стосунки і планує в тайні від чоловіка романтичне побачення зі своїм колегою з роботи.
Объем: 0.214 а.л.
17:02 12.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

ПТСР та війна
Автор: Stader
Рассказ / Военная проза Проза Реализм
Демобілізований військовий з протезом замість ноги агресивно чіпляється до жінки з донькою які поступилися йому місцем у метро.
Объем: 0.05 а.л.
00:24 10.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.