FB2

Самогубство з необережності

Рассказ / Военная проза, Проза, Реализм
Про трагічний випадок самогубства з необхідності пораненого українського військового через хибне уявлення про ситуацію в якій він опинився .
Объем: 0.107 а.л.

"Самогубство з необережності"  

 

Пораненого під Бахмутом Ігора військового, сержанта 92-ої ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка везли в машині швидкої допомоги до "Дніпропетровського військового госпіталю" на операцію.  

— Стан його вочевидь середньої тяжкості сказав один із медиків Петро Іванович своєму колезі Олегу Миколайовичу російською мовою.  

—Серйозне поранення і багато крові втратив бідолаха, тож можемо не довести його до місця призначення відповів йому Олег Миколайович теж російською мовою.  

— Тиск... тиск швидко падає сказав йому Петро Іванович російською мовою.  

—Треба терміново прокапати "Норепінефрін Калцекс" у крапельниці щоб швидко підняти тиск постраждалому, бо інакше ми його "втратимо" прямо посеред дороги у машині швидкої допомоги відповів йому колега Олег Миколайович російською мовою.  

Петро Іванович розкривши ампули з ліками швидко ввів розчин з суміші препаратів 2 мл "Норепінефрину Калцекс" і 48 мл 50 мг/мл (5 %) глюкози до крапельниці пораненого Ігора.  

—От, вже скоро тиск підніметься сказав він російською мовою своєму колезі Олегу Миколайовичу.  

—В цей момент поранений Ігор саме прийшов до тями.  

—Дивися здається він прийшов до тями і поворухнувся сказав Петро Іванович своєму колезі Олегу Миколайовичу російською мовою.  

—Та, ні тобі здалося він і досі перебуває без свідомості відповів йому російською мовою Олег Миколайович.  

—Боже мій, я потрапив у полон до рашистів і мене кудись під конвоєм везуть на машині щоб там посадити до підвалу і катувати і допитувати почувши російську мову подумав Ігор не відкриваючи своїх очей, щоб "вороги" думали що він досі лежить без свідомості.  

—Мені треба влучити вдалий момент щоб втікти від своїх конвоїрів подумав Ігор.  

В цей час Олег Миколайович розповідав своєму колезі Петру Івановичу старий, бородатий анекдот про жінку, яка зраджувала своєму чоловікові з лікарем російською мовою, а Ігор із заплющеними очима і затаївши дихання прислухався до їх голосної розмови і чекав слушної нагоди щоб втекти від них.  

Через п'ятнадцять хвилин водій машини швидкої допомоги почав потроху пригальмовувати перед входженням в поворот і Ігор вирішив, що вже настав слушний момент для його втечі від рашистських конвоїрів.  

Він відкрив очі і це помітив Петро Іванович.  

—Дивися він прийшов до тями закричав він своєму колезі Олегу Миколайовичу, який у цей момент повернувся до нього спиною, щоб про щось через перегородку спитати у водія машини швидкої допомоги.  

В цей момент Ігор щосили вдарив Петра Івановича правою рукою в обличчя, різким рухом вирвав зі своєї руки голку з трубкою для крапельниці і вскочивши з медичної каталки кинувся до дверей машини швидкої допомоги.  

Ігор щосили навалився на двері і вони під вагою його тіла відчинилися, і він на повній швидкості вивалився з машини швидкої допомоги прямо на дорогу.  

—Чорт візьми не розумію як це сталося, але він вдарив мене і вистрибнув з машини на повному ходу закричав голосно Петро Іванович своєму колезі Олегу Миколайовичу витираючи рукою кров з розбитого носа.  

—Сергію, гальмуй і швидше повертай назад, бо треба забрати постраждалого з дороги поки його не переїхав який-небудь автомобіль закричав водієві машини швидкої допомоги розлючений Олег Миколайович.  

Зляканий водій швидкої допомоги вдарив ногою по тормозам, а потім розвернувся на дорозі і поїхав назад до того місця де Ігор вистрибнув з машини.  

Вони під'їхали до нього і Петро Іванович і Олег Миколайович і водій Сергій Вікторович майже одночасно вискочили з машини швидкої допомоги і підбігли до нерухомо лежачого на землі Ігора.  

—Все марно ми квапилися, він вже мертвий сказав Олег Миколайович прощупавши пульс у Ігора.  

—Що будемо тепер робити спитав у нього розгублено Петро Іванович торкаючись правою рукою свого розбитого носа з якого на дорогу червоними краплями капала кров.  

—Про цей інцидент який стався ми нікому нічого казати не будемо, щоб нас суворо не покарали за порушення техніки безпеки при перевезенні поранених пацієнтів відповів йому серйозним тоном його колега Олег Миколайович.  

Утрьох вони підняли мертве тіло Ігора з землі і поклавши його тіло на медичну каталку, та як слід прив'язавши тіло ременями до каталки щоб не рухалося при перевезенні, сіли в машину швидкої допомоги і вже нікуди не кваплячись поїхали собі далі...  

 

 

 

Кінець

| 46 | 5 / 5 (голосов: 1) | 00:18 22.03.2023

Комментарии

Книги автора

Історія з реального життя
Автор: Stader
Рассказ / Мемуар Проза Реализм
Історія з реального життя про мого однокласника Сергія якого заарештували за вбивство рідного батька.
Объем: 0.177 а.л.
19:51 17.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Реферат з психології суїцидальної поведінки
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Студент бере у бібліотеці книги по психології суїцидальної поведінки для свого реферату і не повертає їх до бібліотеки...
Объем: 0.11 а.л.
19:57 15.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Бажання романтики
Автор: Stader
Рассказ / Проза Стимпанк Юмор
Жінка стомившись від рутинного сімейного життя хоче відчути що таке романтичні стосунки і планує в тайні від чоловіка романтичне побачення зі своїм колегою з роботи.
Объем: 0.214 а.л.
17:02 12.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

ПТСР та війна
Автор: Stader
Рассказ / Военная проза Проза Реализм
Демобілізований військовий з протезом замість ноги агресивно чіпляється до жінки з донькою які поступилися йому місцем у метро.
Объем: 0.05 а.л.
00:24 10.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Екзамен з історії
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Гумористичне оповідання про те як студент завалив екзамен з історії.
Объем: 0.063 а.л.
23:35 04.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 3)

Перепливти Тису
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Оповідання про загиблих українських відчайдухів, які намагаються перепливти Тису на кордоні з Україною,щоб потрапити до Румунії.
Объем: 0.055 а.л.
22:45 28.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Розлучення в суді
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Жінка з дітьми розлучається в суді зі своїм чоловіком, який повернувся з фронту додому і став поводитися агресивно щодо неї, бити і ображати її звинувачуючи в подружній зраді.
Объем: 0.119 а.л.
10:52 27.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.