FB2

Дитина-вундеркінд

Рассказ / Проза, Реализм, Юмор
Гумористичне оповідання про вирішення задачі з математики за 5 клас батьком.
Объем: 0.172 а.л.

... Та-а-а-т-у-у-у, н-у-у та-а-а-а-а-т-у-у-у допоможи мені будь-ласка з виконанням домашнього завдання з математики зі сльозами на очах попросила п'ятикласниця Дар'я свого батька-математика Ігоря Петровича. Ну гаразд доню, давай тягни сюди свій підручник з математики і я подивлюся на домашнє завдання яке тобі задали в школі відповів їй зворушений сльозами Ігор Петрович. Він узяв із рук Дар'ї підручник з математики за 5-клас. Яка сторінка спитав він по діловому у доньки. Сторінка 41 відповіла йому зрадівши Дар'я. А що тобі треба зробити запитав Ігор Петрович у доньки розкривши підручник з математики за 5-клас на сторінці 41. Мені необхідно вирішити задачу № 156 і обчислити периметр і площу трикутника швидко відповіла йому Дар'я. Та це ж дуже просто зробити відповів їй посміхаючись Ігор Петрович. Тату, завдання для мене складне знову захникала Дар'я. Добре я задачу швидко вирішу, а ти її гарним почерком перепишеш до себе в зошит, відповів він доньці. За п'ять хвилин на окремому аркуші паперу Ігор Петрович вирішив задачу і віддав аркуш із рішенням Дар'ї щоб вона гарно переписала його до себе в шкільний зошит. Дар'я акуратно гарним почерком переписала рішення задачі до себе в шкільний зошит, а потім поцілувавши тата в щоку на знак подяки, склала в рюкзак підручники та зошити до школи назавтра і з чистою совістю пішла на вулицю грати з подружками у "Квача". Наступного дня Дар'я як завжди встала по будильнику о 7-й ранку, поснідала разом з батьками гречкою з молоком, мати перед дзеркалом заплела їй дві кіски, допомогла одягнутися і поклавши їй в рюкзак ланч-бокс з печивом, горіхами, шоколадним батончиком і яблуком відвела до школи. Першим уроком у школі була математика. Літня вчителька математики Ніна Павлівна провела урок, а наприкінці уроку попросила дітей здати їй зошити із домашнім завданням на перевірку.  

Швидко переглянувши всі зошити з виконаними домашніми завданнями Ніна Павлівна взяла зошит Дар'ї і пішла з ним до директора школи Володимира Миколайовича. Наприкінці робочого дня вчителька математики Ніна Павлівна написала матері Дар'ї Ользі Іванівні повідомлення у Viber із проханням прийти завтра вранці до школи на особистий прийом до директора Володимира Миколайовича. Доню, а ти не знаєш навіщо мене завтра викликає до школи директор Володимир Миколайович спитала у доньки із тривогою Ольга Іванівна. Я не знаю мамо, чесно відповіла їй Дар'я. Наступного ранку Ольга Іванівна разом із донькою пішла до директора школи Володимира Миколайовича. Ольга Іванівна дуже сильно хвилюючись зайшла до кабінету директора школи, а доньку попросила постояти під дверима кабінету в коридорі. Залишившись сама Дар'я підійшла до дверей кабінету директора школи і притуливши вухо до дверей, стала підслуховувати розмову матері з директором школи. Привітавшись із Ольгою Іванівною,  

директор школи Володимир Миколайович чемно запропонував Ользі Іванівні сісти у крісло біля письмового столу, а сам залишився стояти нависаючи над нею. Я вас викликав до себе, бо хотів поговорити з вами з приводу вашої доньки, сказав Ользі Іванівні директор школи Володимир Миколайович. А що моя донька щось не так зробила, запитала в нього з занепокоєнням Ольга Іванівна. Ваша донька Дар'я дуже розумна, сказав їй директор школи Володимир Миколайович. Так, я це знаю, відповіла йому Ольга Іванівна. Ні, я маю на увазі, що у вашої доньки є справжній талант до математики сказав їй директор школи Володимир Миколайович. Талант до математики перепитала в нього з подивом Ольга Іванівна, щоб зрозуміти чи не сміється з неї директор школи. Ольга Іванівна чудово пам'ятала як важко давалася Дар'ї математика і які гучні істерики вона влаштовувала батькам вдома, коли не хотіла вирішувати задані вчителькою додому задачі.  

Та, ну про що ви говорите Володимире Миколайовичу, які можуть бути у Дар'ї математичні здібності?  

Проте директор школи Володимир Миколайович розмовляв з Ольгою Іванівною цілком серйозно. Я подивився зошит з математики Дар'ї, який мені вчора принесла вчителька математики Ніна Павлівна і був приємно вражений її рівнем знань. Ось подивіться будь-ласка самі сказав Ользі Іванівні директор школи Володимир Миколайович беручи зі столу зошит Дар'ї, розкриваючи та простягаючи його приголомшеній Ользі Іванівні. Ольга Іванівна з подивом дивилася в зошит з математики своєї доньки. От бачите урочисто промовив директор школи Володимир Миколайович ваша донька вирішила задачу знаходження площі трикутника використовуючи інтеграли, але в 5-класі інтеграли ще не проходять. Їх починають вивчати лише в 11 класі.  

Отже ваша Дар'я – вундеркінд самотужки освоїла інтеграли і тому я вважаю, що в неї є математичні здібності які треба розвивати і тому її необхідно перевести в інший клас з поглибленим вивченням математики, сказав приголомшеній Ользі Іванівні директор школи Володимир Миколайович. Чорт забирай тихо вилаялася Ольга Іванівна зрозумівши що її чоловік-математик вирішивши за доньку шкільну задачу трохи "перестарався". Ольга Іванівна почала напружено думати над тим, як їй ввічливо відмовитися від пропозиції директора школи Володимира Миколайовича перевести Дар'ю до класу з поглибленим вивченням математики не зашкодивши при цьому доньці.  

Мамо, я не хочу в клас з поглибленим вивченням математики голосно закричала Дар'я вихором увірвавшись до кабінету директора школи Володимира Миколайовича. Дар'я як ти поводишся? Навіщо ти грубо вдираєшся до мого кабінету присоромив її Володимир Миколайович. Володимире Миколайовичу, я вам чесно зізнаюся я не сама вирішила цю задачу. Як не сама? Її вирішив за мене мій батько Ігор Петрович. Мій батько – кандидат фізико-математичних наук та доцент кафедри інтегральних та диференціальних рівнянь Київського національного університету імені Тараса Шевченка  

відповіла йому Дар'я. Ось воно як відповів їй засмучений Володимир Миколайович. А я одразу здогадався що це не ти сама вирішила цю задачу з математики, а тобі допомагав твій батько, але я хотів почути від тебе щиросердне зізнання в цьому сказав приголомшеній Дар'ї директор школи Володимир Миколайович хитро підморгнувши їй при цьому лівим оком. Що ж мені тепер робити Володимире Миколайовичу, спитала у нього схвильовано Дар'я. Ну домашнє завдання з математики тобі доведеться виконати наново і більше такого ніколи не роби відповів їй Володимир Миколайович.  

А тепер вибачте мене будь-ласка, але в мене дуже багато поточних справ і я не можу приділити вам більше часу сказав звертаючись до Ольги Іванівни директор школи Володимир Миколайович.  

Дякую вам Володимире Миколайовичу подякували йому хором Дар'я та Ольга Іванівна. Дар'я із матір'ю вийшли з кабінету директора школи. Ох, добре, що все так обійшлося сказала Ольга Іванівна Дар'ї. Так, мамо, я не уявляю собі, щоб я робила потрапивши до класу з поглибленим вивченням математики відповіла їй Дар'я. Попрощавшись із матір'ю, Дар'я пішла в клас на урок географії, а її мати поїхала до себе на роботу.  

 

 

Кінець

| 81 | 5 / 5 (голосов: 1) | 12:11 05.02.2023

Комментарии

Книги автора

Історія з реального життя
Автор: Stader
Рассказ / Мемуар Проза Реализм
Історія з реального життя про мого однокласника Сергія якого заарештували за вбивство рідного батька.
Объем: 0.177 а.л.
19:51 17.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Реферат з психології суїцидальної поведінки
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Студент бере у бібліотеці книги по психології суїцидальної поведінки для свого реферату і не повертає їх до бібліотеки...
Объем: 0.11 а.л.
19:57 15.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Бажання романтики
Автор: Stader
Рассказ / Проза Стимпанк Юмор
Жінка стомившись від рутинного сімейного життя хоче відчути що таке романтичні стосунки і планує в тайні від чоловіка романтичне побачення зі своїм колегою з роботи.
Объем: 0.214 а.л.
17:02 12.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

ПТСР та війна
Автор: Stader
Рассказ / Военная проза Проза Реализм
Демобілізований військовий з протезом замість ноги агресивно чіпляється до жінки з донькою які поступилися йому місцем у метро.
Объем: 0.05 а.л.
00:24 10.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Екзамен з історії
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Гумористичне оповідання про те як студент завалив екзамен з історії.
Объем: 0.063 а.л.
23:35 04.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 4)

Перепливти Тису
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Оповідання про загиблих українських відчайдухів, які намагаються перепливти Тису на кордоні з Україною,щоб потрапити до Румунії.
Объем: 0.055 а.л.
22:45 28.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Розлучення в суді
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Жінка з дітьми розлучається в суді зі своїм чоловіком, який повернувся з фронту додому і став поводитися агресивно щодо неї, бити і ображати її звинувачуючи в подружній зраді.
Объем: 0.119 а.л.
10:52 27.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.