FB2

Давня притча про віслюка

Рассказ / Юмор
Аннотация отсутствует
Объем: 0.059 а.л.

"Давня притча про віслюка"  

 

Колись давно у Данії король із королевою вирішили поїхати на рибалку. Ну, зібрався король з королевою, сіли в позолочену карету і в оточенні свити закутих у лати грізних лицарів поїхали в Тисвільделей, щоб там порибалити. Їхали вони і по дорозі побачили сивобородого старого, котрий на віслюку повертався додому з базару. Старий на віслюку зупинився і пропускаючи карету зі свитою шанобливо привітав короля з королевою. Доброго дня Ваша Величність, сказав їм поклоняючись старий. Як далеко звідси Тисвільделей запитав у нього король. Приблизно 59 кілометрів із повагою відповів йому старий. Але порибалити там у вас сьогодні не вийде Ваша Величність, сказав йому старий. Це ще чомусь запитав у нього з подивом король. Тому що сьогодні буде дощ відповів йому з повагою старий. Звідки ти старий знаєш, що сьогодні буде дощ? Адже небо зовсім чисте! Мій віслюк стверджує, що буде дощ відповів королю з повагою старий. Який дивний старий сказала королю королева. Ти, права поїдемо, швидше відповів їй король і королівська карета зі свитою знову рушила в дорогу. Не встигли вони проїхати і половину шляху, як раптово небо затягли чорні хмари, повіяв різкий вітер і пішов сильний дощ. Знічев'я робити король з королевою вирішили повертатися назад додому до свого палацу.  

А, старий, то мав рацію на рахунок сьогоднішнього дощу сказала королева звертаючись до короля. Так. І звідки він знав? Мабуть, він вміє точно передбачати погоду, сказав їй король. Добре найняти його на королівську службу головним провісником погоди сказала королева королю. По дорозі назад вони наздогнали старого на віслюку. Звідки ти старий дізнався про дощ, запитав у нього з цікавістю король. Я хочу найняти тебе старий, головним провісником погоди у королівський палац сказав йому король. Дякую вам Ваша Величність за високу честь, але я не маю до цього ніякого відношення відповів йому шанобливо старий. А хто має? Це все мій віслюк. Я думав що це був такий дотепний жарт сказав йому король. Ні відповів йому старий.  

Коли мій віслюк відчуває швидке настання дощу, то притискає вуха до голови і це означає, що незабаром буде дощ відповів з повагою королю старий.  

Ну, гаразд, тоді я наймаю твого віслюка на посаду головного провісника погоди в королівський палац сказав йому король. З тих пір і пішла традиція на всі важливі державні посади наймати віслюків!  

 

 

Кінець

| 32 | 5 / 5 (голосов: 1) | 19:08 23.01.2023

Комментарии

Книги автора

Перепливти Тису
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Оповідання про загиблих українських відчайдухів, які намагаються перепливти Тису на кордоні з Україною,щоб потрапити до Румунії.
Объем: 0.055 а.л.
22:45 28.03.2024 | оценок нет

Розлучення в суді
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Жінка з дітьми розлучається в суді зі своїм чоловіком, який повернувся з фронту додому і став поводитися агресивно щодо неї, бити і ображати її звинувачуючи в подружній зраді.
Объем: 0.119 а.л.
10:52 27.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Про що ти зараз думаєш?
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про суспільство, яке не готове йти воювати і добровольців які воюють без ротації другий рік поспіль.
Объем: 0.097 а.л.
19:58 19.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Тополя
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як учениця замість вірша "Тополя" Тараса Шевченка проспівала вчительці пісню Артема Пивоварова.
Объем: 0.112 а.л.
01:15 16.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Медичні турнікети
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про торгівлю медичною гуманітаркою на війні.
Объем: 0.071 а.л.
00:40 11.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Добре серце
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про те, як у п'ятому класі моя сестра принесла гроші вчительці на похорон її чоловіка, а вчителька її замість подяки посварила за те, що гроші принесла копійками, а не банкнотами.
Объем: 0.081 а.л.
20:04 06.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Мемуари
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Дід пише мемуари про своє життя і хоче щоб його правнуки їх прочитали, але він стає жертвою дтп і папка з мемуарами зникає.
Объем: 0.086 а.л.
18:34 29.02.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.