FB2 Режим чтения

ДУМКИ ВГОЛОС... - 5 -

Повесть / Мемуар, Проза, События
Аннотация отсутствует
Объем: 0.154 а.л.
незавершенное произведение

Оглавление

- 1 -

Думки вголос... -5-  

 

(Дивно – дуже прості, здавалося б, речі, так тяжко сприймаються натовпом)  

 

Все тяжче і тяжче з кожним днем сприймати нові, жахливі повідомлення з різних міст, регіонів бідної неньки України. Обстріли ракетами, снарядами мирних міст, населених пунктів, які супроводжуються пожежами, вбивствами, каліцтвом не військових (хоча то теж злочин), а мирного населення! Кожного дня десятки вбитих, сотні поранених, серед яких дітки, жінки, старі немічні люди! А по всьому світу лунають обурення, всі гнівно осуджують нелюдськість, жорстокість рашистської орди! Майже кожного тижня по телебаченню транслюються засідання НАТО, ЄС, двадцятки, сімки, РБ ООН, міжнародного суду в Гаазі, промови керівників держав, урядів – все заради підтримки України, а кожного дня ми з гнівом та сльозами чуємо про нові жертви війни, яку веде озвіріла, осатаніла росія! І, поки що, їй начхати на будь-яке рішення світових лідерів! Ми з вдячністю відзначаємо ту моральну, військову і матеріальну допомогу всього світу нашій багатостраждальній Україні, але воювати та гинути на цій війні, захищаючи весь цивілізований світ, доводиться поки що тільки нам! І щоб там не проголошували всі ті світові політичні та військові експерти, які так чудово прогнозують та передрікають подальший розвиток війни і розвал колись рашистської імперії, я безкомпромісно вірю – аби світові лідери насправді захотіли зупинити шизофренічно-хворого пуйла, їм було б достатньо тільки кілька днів, щоб поховати те зло просто в бункері, не завдаючи масштабної шкоди самій росії! Як же це нагадує поведінку Заходу перед Другою Світовою і ставання на коліна перед тодішнім шизофреником гітлером.  

Я вже неодноразово, в Інтернеті, на сторінках своїх книг, озвучував свою впевненість – історія людства має, нажаль, циклічний формат. І то не суттєво, як довго тривали ті перерви між тими страшними циклами – знов і знов, на протязі всього існування людства, ми можемо спостерігати війни за території, за віру, за націю, за владу над всім світом, за божевільні ідеї неадекватних керманичів націй. І як наслідок тих війн та приходу до влади диктаторів в усьому світі, завжди десятки, сотні тисяч, а іноді і мільйони вбитих, каліцтва та моря пролитої людської крові! Смерть та сльози мирного населення! І знову я повторю очевидне – щоб це знати, потрібно всього годину часу, щоб проглянути коротко історію людства від печер до сьогодення на всезнаючих сторінках Інтернету! І для цього зовсім не обов’язково мати якусь вищу освіту, достатньо вміти читати та трошки мізкувати.  

Але до цих моїх міркувань таки додам, для посилення ваги, дуже цікаві роздуми непростого вченого, професора Стенфордського Університету. Нещодавно я мав зустріч і досить довгу цікаву бесіду з письменницею Снарською Інною Станіславівною. Обговорили дуже багато питань і стосовно літературного життя, яке має для мене не аби який інтерес, і доволі складне життя та відносини між літераторами Полтави та відсутність дієвої підтримки як молодих, так і просто починаючих літераторів. Задоволений, що в багатьох питаннях ми змогли досягти консенсусу!  

Під час цього цікавого (для мене) спілкування не оминули, звичайно, і страхіття та проблеми сучасної Вітчизняної війни, розв’язаної рашистами проти України. Як би там не було, війна кардинально порушила зв’язки, творчі зустрічі творчої спільноти країни – хтось пішов на бойові позиції, хтось виїхав за кордон, рятуючи дітей або немічних рідних, або зайнятий волонтерськими справами. В цій розмові також торкнулися дуже важливої теми – відкіля ж виникло все те зло і нечесть, які ми тепер наочно спостерігаємо і відчуваємо на собі вже п’ятий місяць неспровокованого нападу на нас раші. Відносно цієї думки моя співрозмовниця і порадила мені ознайомитися, як буде бажання і вільний час, з думками професора Роберта Сапольського, який намагається знайти першопричини виникнення у людини, що, між іншим, є однією з живих істот на Землі, несамовитої жаги до вбивства, ненависті з одного боку і до любові, співчуття та безкорисливої допомоги всьому живому навкруги з іншого.  

Якщо чесно, довелося декілька разів прослухати роздуми поважного вченого, професора – повинен визнати, з переважною більшістю його думок мушу погодитися, та все ж, по своїй давній звичці сперечатися, де з чим в його міркуваннях не згоден. Особливо з висновками, що нелюди, злочинці найчастіше походять з бідних шарів суспільства, що зло поселяється в душах дітей, які зазнали кривди, побоїв в далекому дитинстві. Не згоден, тому що сам зазнавав тих незгод, звірячих побоїв, п’яних звірячих витівок рідного батька, та й згадую не тільки своє дитинство, а скільки дітей з високоосвічених, культурних сімей опинялися в злочинному світі, скінчили своє нікчемне життя при передозіровці наркотиків, алкоголю. Досить тільки глянути на п’яні оргії рашистської орди на нашій землі сьогодні. Не можу того довести, та маю свою думку – чомусь вірю, що отой вірус зла в людини закладений (може й помилково) Творцем в ДНК людини ще при її створенні багато мільйонів років тому.  

І ще декілька думок про мільйонну масу натовпу (не можу навіть назвати ту масу народом, бо не заслуговує на таке звання). Зовсім недавно, якихось дев’яносто років тому, пішов в інші світи видатний французький психолог, соціолог, антрополог, історик, публіцист – Гюстав Ле Бон. Відомим він став завдяки дослідженням теми – “Психологія натовпу” та ґрунтовному вивченню цієї його досконало опрацьованої роботи. А хто ж були ті люди, що досконало, вдумливо вивчали видатну роботу вченого, кому знадобилися ці ґрунтовні висновки і хто став настійливо запроваджувати цю науку в життя і таки досяг не аби яких результатів в цьому. Якщо тільки перерахувати цих осіб, стане зрозуміло, як можна науку використовувати на зло, капость людству. Це диктатори починаючи з Наполеона, в цьому списку Муссоліні, Гітлер, Ріббентроп, Сталін і всі вони дуже вміло застосовували вміння керувати натовпом (те, що всі диктатори настійливо вивчали, а потім застосовували цю науку для приборкання своїх народів підтверджено документально). Диктатор путін, за допомоги КДБ теж напевно вивчив цю науку!  

 

ЧУПОВСЬКИЙ ЮРІЙ 2022-й рік  

| 41 | оценок нет 10:10 07.01.2023

Комментарии

Книги автора

ДУМКИ ВГОЛОС... - 18 -
Автор: Yura3
Стихотворение / Мемуар Проза Реализм
Аннотация отсутствует
Объем: 0.237 а.л.
12:51 21.08.2023 | оценок нет

ДУМКИ ВГОЛОС... - 17 -
Автор: Yura3
Повесть / Военная проза Реализм
Аннотация отсутствует
Объем: 0.159 а.л.
17:20 14.07.2023 | оценок нет

ДУМКИ ВГОЛОС... - 16 -
Автор: Yura3
Повесть / История Мемуар Проза Реализм
Аннотация отсутствует
Объем: 0.306 а.л.
15:40 15.04.2023 | оценок нет

ДУМКИ ВГОЛОС... - 15 -
Автор: Yura3
Повесть / Мемуар Проза Реализм
Аннотация отсутствует
Объем: 0.142 а.л.
15:33 26.02.2023 | оценок нет

ДУМКИ ВГОЛОС... - 14 -
Автор: Yura3
Повесть / Мемуар Проза Реализм События
Аннотация отсутствует
Объем: 0.161 а.л.
11:29 02.02.2023 | оценок нет

ДУМКИ ВГОЛОС... - 13 -
Автор: Yura3
Повесть / Мемуар Проза Реализм События
Аннотация отсутствует
Объем: 0.149 а.л.
10:34 26.01.2023 | оценок нет

ДУМКИ ВГОЛОС... - 12 -
Автор: Yura3
Повесть / Мемуар Проза Реализм События
Аннотация отсутствует
Объем: 0.161 а.л.
11:18 22.01.2023 | оценок нет

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.