FB2

Повага до чужої праці

Рассказ / Проза
Навчаючись на четвертому курсі університету Віра закохується і виходить заміж за свого однокурсника Петра. В них народжується дівчинка Ніна. Петро вмовляє свою дружину Віру не влаштовуватися на роботу, а присвятити себе вихованню доньки та веденню домашнього господарства. Таким чином Віра стає домогосподаркою, а Петро працює і заробляє гроші для утримання сім'ї. Через 10 років на роботу в компанію в якій працює Петро приходить молода дівчина Кіра щойно після закінчення університету і Петро починає виказувати їй знаки уваги. На свою дружину він починає дивитися зверхньо. Одного разу Віра поїхала до Петра на роботу і таємно подивилася на Кіру з якою поруч працював Петро. У Віри виник в голові план як змусити Петра цінувати її домашню працю...
Объем: 0.312 а.л.

"Повага до чужої праці"  

 

Віра мріяла про кар'єру, але навчаючись на бухгалтера  

на четвертому курсі Київського національного університету імені Вадима Гетьмана несподівано закохалася та вийшла заміж за свого однокурсника Петра. Її чистолюбні плани про кар'єру дали тріщину, коли вона незабаром після цього завагітніла і на сьомому місяці вагітності пішла на 70 календарних днів у декрет у зв'язку з вагітністю та пологами. Після цього Віра народила дівчинку, яку разом із чоловіком назвали Ніною. Після народження Ніни Віра продовжила свою "декретну відпустку", оформивши відпустку для догляду за дитиною на 56 календарних днів. Віра хотіла після закінчення терміну дії декрету влаштуватися на роботу бухгалтером у приватну компанію, що займалася транспортною логістикою, але Петро почав її активно відмовляти від влаштування на роботу. Я працюю і  

в змозі подбати про вас двох став говорити він своїй дружині Вірі і вмовив її не влаштовуватися на роботу, а стати домогосподаркою. Сам Петро закінчивши університет працював менеджером з продажу у відділі збуту компанії ТОВ "Столичний Млин", що займалася виробництвом борошна. Так-от вони і жили разом 10 років, Віра вела домашнє господарство, ростила і виховувала їхню спільну дочку Ніну, а Петро працював і заробляв гроші для утримання сім'ї. Але одного разу до відділу збуту компанії ТОВ "Столичний Млин" після закінчення університету прийшла молода дівчина Кіра і  

Петро почав заглядатись на неї і робити їй компліменти. Він став затримуватись на роботі та пізно приходити ввечері додому. Коли одного вечора лежачи в ліжку Віра спробувала з ним відверто поговорити з приводу його пізніх повернень з роботи додому, її чоловік Петро тільки невдоволено буркнув їй у відповідь, що його на роботі затримує керівництво, а він намагається не сперечатися з керівництвом і працює щосили, щоб заробити гроші для утримання сім'ї, і їй його не зрозуміти, бо вона сама давно вже не працює. Але це ж ти сам казав мені щоб я не працювала і була домогосподаркою сказала йому Віра. Так, я тобі казав, але ж ти цілодобово сидиш удома і нічого не робиш відповів їй різким тоном Петро. Тобто як це я нічого не роблю, обурилася на його слова Віра. А що ти таке особливе робиш кожного дня сидячи удома, запитав у неї Петро. Я щодня прибираю в квартирі, готую їжу, відводжу до школи і забираю зі школи нашу доньку Ніну, виконую з нею домашні уроки, відповіла йому Віра. Ну подумаєш приготувала борщ, помила підлогу, пропилососила килими, теж мені велику справу зробила відповів їй Петро. Це тобі не робити звіт з продажів і не вести ділові переговори з клієнтами різко відповів своїй дружині Вірі Петро. Ах, ось як ти зі мною розмовляєш розсердилася на нього Віра і відвернувшись від чоловіка вимкнула світло і вдала, що міцно спить. Наступного ранку Петро встав по будильнику о 6 годині 30 хвилин і виявив, що дружина не встала і нічого йому не приготувала на сніданок. Віро, а де ж мій сніданок спитав в неї розгублений Петро. А сніданок ти сам собі зробиш і заразом відвезеш Ніну до школи різко відповіла йому Віра потягаючись у ліжку. Чортихаючись Петро зварив каву, приготував вівсяну кашу з пластівців швидкого приготування і зробив яєчню з трьох яєць. Швидко поївши і випивши кави, він погодував Ніну, посадив у машину і відвіз її до школи, а потім висадивши її біля воріт школи, поїхав до себе на роботу. Віра тим часом поволі встала, приготувала собі сніданок і поїхала на роботу до Петра. Вона підозрювала, що у Петра на роботі з'явилася коханка, через що він став пізно повертатися ввечері додому. Вірі дуже захотілося потайки подивитися на ймовірну коханку Петра.  

Вона приїхала до нього на роботу в ТОВ "Столичний Млин" і, пройшовши повз охорону, піднялася на ліфті на другий поверх, на якому знаходився відділ збуту в якому працював її чоловік Петро. Вона обережно прочинила двері і зазирнула в приміщення. Там у приміщенні за окремим столом з комп'ютером сиділа молода дівчина Кіра, а над нею низько нахилившись стояв Петро і щось казав їй, показуючи цифри олівцем на екрані комп'ютера і широко посміхаючись їй при цьому. Ага, ось значить яка справжня "причина" твоїх затримок на роботі сказала сама собі Віра і тихо зачинивши двері пішла вниз до ліфтів. Віра вийшла з будівлі ТОВ "Столичний Млин" і поїхала до себе додому. Вона вирішила, що серйозно поговорить з чоловіком удома, про те, що вона сьогодні бачила у нього на роботі. Коли пізно ввечері Петро повернувся додому, то виявив Віру, що стояла біля плити, а на столі стояла тарілка з налитим борщем. Помивши руки у ванній, Петро підійшов до столу. Це я налила у тарілку борщ не тобі, це Ніні сказала йому Віра. А де моя тарілка з борщем спитав у неї Петро. У відповідь Віра простягла йому дрібно списаний кульковою ручкою аркуш паперу. Що це таке запитав у неї Петро. А ти прочитай відповіла йому Віра. Добре сказав їй Петро сідаючи на табуретку і присуваючи її до столу. "Мої вимоги до тебе" прочитав здивований Петро. Віро, що це таке спитав у неї з подивом Петро. Читай далі спокійно відповіла йому Віра. Ти не допомагаєш мені по домашньому господарству, практично не спілкуєшся зі своєю дочкою Ніною і не приймаєш участі у її вихованні прочитав вголос Петро. Віро, але ж я не можу допомагати тобі з домашнім господарством і вихованням дочки, тому що багато і допізна працюю, і взагалі ведення домашнього господарства і виховання дітей це суто "жіноча справа" відповів їй Петро. Ага, я сьогодні була у тебе на роботі і бачила твою нову колегу по роботі, через яку ти став пізно повертатися з роботи додому сказала йому Віра. Ти була в мене на роботі, запитав у неї здивований Петро. Так, я була у тебе на роботі сьогодні відповіла йому Віра.  

Я тебе не бачив, відповів їй Петро. А я зазирнула до тебе крізь щілину прочинених дверей і бачила що ти "мило" спілкуєшся зі своєю чарівною колегою по роботі відповіла йому Віра. До речі, як її звуть твою гарненьку колегу запитала у нього Віра. Її звуть Кіра відповів їй приголомшений Петро. А чому ти тоді не зайшла і не привіталася з нами, запитав у Віри здивований Петро. Я не хотіла заважати твоєму "милому" спілкуванню з гарненькою колегою по роботі різко відповіла йому Віра. Віро, це нічого не означає, ти робиш неправильні висновки, вона новенька і я просто допомагаю і вводжу її в "курс справи" на прохання керівництва відповів Вірі збентежений Петро. Ага, то я тобі так і повірила відповіла йому Віра. Віро, даю тобі слово честі між нами нічого немає став їй присягатися Петро. Я тобі не вірю відповіла йому Віра.  

Віро, давай припинимо цю дурну суперечку ні про що відповів їй Петро. Всі твої підозри щодо мене та Кіри "яйця виїденого не вартують" відповів їй Петро. Краще налий мені в тарілку борщу, тому що я прийшов з роботи і дуже хочу їсти відповів їй Петро. З тебе 100 грн відповіла йому Віра. За що це спитав у неї здивувавшись Петро. За борщ відповіла йому спокійно Віра. Прочитай будь-ласка до кінця аркуш паперу, що я тобі дала відповіла йому Віра. Петро знову повернувся до читання аркуша паперу і знайшов там графу "Розцінки на мої послуги". Віро, що це таке обурився Петро. Тарілка борщу коштує 100 грн запитав у неї з образою у голосі Петро. Так, бо якби ти замовляв їжу в кафе, то за тарілку борщу заплатив би не менше 100 грн відповіла йому Віра. А генеральне прибирання в квартирі коштує 4340 грн запитав у неї здивований Петро. Так, і це лише за один раз генерального прибирання відповіла йому спокійно Віра. Якби ти замовляв послуги клірингової компанії, то стільки б і заплатив за одноразове генеральне прибирання трикімнатної квартири 55 кв. метрів відповіла йому Віра. А це що за чорт, 18 тис. гривень за секс запитав у неї з обуренням Петро. Так, спокійно відповіла йому Віра. Але ж ти моя дружина і мусиш займатися сексом зі мною у якості виконання подружнього обов'язку відповів їй Петро. Нічого я тобі не повинна відповіла йому Віра. Ти сказав мені вчора, що я "нічим таким особливим вдома не займаюся" і моя "домашня праця нічого не варта", і тому я виставляю тобі "Розцінки на мої послуги" відповіла йому Віра. Але 18 тис. гривень за одну ніч сексу це дуже дорого відповів їй Петро. Якби ти пішов до повії і залишився б у неї на ніч, то ти заплатив би стільки ж відповіла йому Віра. Це твоє право погоджуватися, чи ні на мої умови, але тепер я тобі безкоштовно не буду готувати їжу, прибирати в квартирі і займатися з тобою сексом відповіла йому Віра. Але ж Віро, я ж тобі кожного місяця віддаю свою зарплату сказав їй Петро. Твоєї зарплати не вистачить щоб оплатити за справедливою ринковою ціною вартість усіх тих послуг які я тобі як дружина кожного дня надаю вдома відповіла йому Віра.  

Список ще не остаточний, оскільки я ще не  

включила до списку плату за прання та прасування білизни та плату за свої домашні заняття уроками з Ніною різким тоном відповіла йому Віра. Гаразд я згоден на твої умови, зараз принесу гроші, бо їсти дуже хочеться примирювальним тоном відповів їй встаючи з табуретки Петро. Ніно, доцю, йди за стіл їсти, я налила тобі борщу покликала її лагідним голосом до столу Віра. Ніна помивши руки у ванній сіла за стіл і почала їсти борщ. На кухню повернувся Петро. Він дав Вірі 100 грн і вона налила йому в тарілку борщу. Поївши Петро, ​​поклав ложку в порожню тарілку. Віро, я був неправий вчора ввечері, коли сказав тобі що ти "нічим таким особливим вдома не займаєшся" і твоя "домашня праця нічого не варта" сказав їй Петро. Я хочу з тобою помиритися Віро, хочу щоб наші стосунки стали як були раніше без усіх цих дурних "вимог" та "розцінок на послуги" сказав їй Петро. Я кохаю тебе Віро сказав їй Петро. Я теж тебе кохаю Петро сказала йому Віра, але я не хочу повернення до колишніх стосунків, я хочу влаштуватися на роботу і заробляти гроші, хочу щоб мою домашню працю поважали, щоб ти допомагав мені по домашньому господарству і брав участь у вихованні Ніни відповіла йому Віра. Добре відповів їй Петро. Петро підвівся з табуретки і підійшовши до Віри нахилився і прошепотів їй на вухо свою пропозицію зайнятися сексом після того, як їхня дочка Ніна піде до себе в дитячу кімнату вкладатися спати. Я згодна також тихо відповіла йому Віра. А це буде безкоштовно, а то в мене зарплата буде лише через тиждень тихо спитав у неї Петро косячись на Ніну. Добре, я зроблю тобі знижку 20% в оплаті, бо ти ж мій чоловік як ніяк відповіла йому Віра. Побачивши як смішно витяглося його обличчя, Віра розсміялася йому прямо в очі. Та, я пожартувала Петро, а ти все серйозно сприйняв за "чисту монету" сказала йому Віра. А-а-а зрозуміло відповів їй Петро, зітхнувши з полегшенням. Коли Ніна пішла до своєї кімнати вкладатися спати Віра і Петро тихо навшпиньки пішли до своєї спальні щоб зайнятися сексом... Вранці, поки Віра була зайнята на кухні готуючи сніданок для родини, а Ніна вмивалася у ванній, Петро миттю вискочив з квартири і повернувся додому з букетом квітів для Віри. Це тобі моя кохана, Віро, сказав він їй посміхаючись. Петро, дякую тобі за чудові квіти сказала йому посміхаючись у відповідь Віра. Ось я написала "Список домашніх обов'язків", які ми з тобою розділимо навпіл сказала Петру Віра. Я буду готувати їжу, прати білизну, а ти митимеш брудний посуд, пилососитимеш килими, натиратимеш поліроллю меблі, виноситимеш сміття з квартири, допомагатимеш Ніні з математикою, хімією та фізикою сказала Петру Віра простягаючи йому списаний з обох боків кульковою ручкою аркуш білого паперу. Я згоден розділити з тобою "домашні обов'язки", відповів їй Петро, ​​пробігши очима аркуш паперу, який йому дала Віра. Тоді постав, будь-ласка, внизу число і свій підпис сказала йому Віра. Навіщо це здивувався Петро. На той випадок, якщо ти раптом "забудеш" свою обіцянку мені допомагати по домашньому господарству сказала йому Віра. Вона простягла Петрові кулькову ручку і він трохи повагавшись розписався і поставивши дату і підпис повернув їй ручку та аркуш паперу. Віра взяла і поставила свій підпис і дату на аркуші і повісила аркуш на холодильнику, прикріпивши його магнітом до дверцят холодильника. Після сніданку Петро вимив посуд і оскільки була субота і на роботу йому йти було не потрібно, він вирішив зробити генеральне прибирання квартири та порадувати Віру. Таким чином Віра з Петром домовилися про розподіл "домашніх обов'язків" між собою і ніхто з них не був ображений на іншого. Віра пішла на комп'ютерні курси та освоїла програму 1С бухгалтерія, а потім ставши на облік у службі зайнятості знайшла собі роботу бухгалтером у компанії Erafem", що займалася виробництвом тротуарної плитки.  

Все у родині Віри та Петра стало добре.  

 

Кінець

| 81 | 5 / 5 (голосов: 1) | 23:15 01.08.2022

Комментарии

Книги автора

Розлучення в суді
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Жінка з дітьми розлучається в суді зі своїм чоловіком, який повернувся з фронту додому і став поводитися агресивно щодо неї, бити і ображати її звинувачуючи в подружній зраді.
Объем: 0.119 а.л.
10:52 27.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Про що ти зараз думаєш?
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про суспільство, яке не готове йти воювати і добровольців які воюють без ротації другий рік поспіль.
Объем: 0.097 а.л.
19:58 19.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Тополя
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як учениця замість вірша "Тополя" Тараса Шевченка проспівала вчительці пісню Артема Пивоварова.
Объем: 0.112 а.л.
01:15 16.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Медичні турнікети
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про торгівлю медичною гуманітаркою на війні.
Объем: 0.071 а.л.
00:40 11.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Добре серце
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про те, як у п'ятому класі моя сестра принесла гроші вчительці на похорон її чоловіка, а вчителька її замість подяки посварила за те, що гроші принесла копійками, а не банкнотами.
Объем: 0.081 а.л.
20:04 06.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Мемуари
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Дід пише мемуари про своє життя і хоче щоб його правнуки їх прочитали, але він стає жертвою дтп і папка з мемуарами зникає.
Объем: 0.086 а.л.
18:34 29.02.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Яблучний сік
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Мати сидить у лікарняній палаті біля ліжка смертельно хворого сина і дивиться як він спить, а потім приходить медсестра і повідомляє жінці що її кличе до себе лікар.
Объем: 0.156 а.л.
20:38 19.02.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.