FB2

Дуже розумна пацієнтка

Рассказ / Проза
В практиці будь-якого лікаря трапляються такі дуже "розумні" пацієнти, які самі собі ставлять "діагноз" і вимагають у лікарів призначення їм ліків для лікування своєї "хвороби".
Объем: 0.18 а.л.

"Дуже розумна пацієнтка"  

 

Одного дня до Київської міської клінічної лікарні №18 на прийом до 57-річного літнього лікаря-невролога вищої категорії Олега Дмитровича прийшла активна молода 28-річна дівчина Тетяна зі скаргами на інсульт. Лікарю, у мене напевно нещодавно був інсульт заявила вона прямо з порога звертаючись до лікаря-невролога вищої категорії Олега Дмитровича який сидів на стільці за столом і читав "Східноєвропейський журнал з неврології". А чому ви так вирішили скептично запитав у неї Олег Дмитрович, відклавши убік медичний журнал і спрямувавши на неї уважний погляд поверх окулярів для читання. Всі симптоми інсульту у мене збігаються, швидко відповіла йому Тетяна. Хм, а які саме симптоми інсульту у вас збігаються зацікавлено запитав у неї встаючи зі свого стільця Олег Дмитрович. Та всі, я їх в інтернеті вичитала, включаючи сплутаність свідомості, порушення координації рухів, головний біль, нудоту і блювання, відповіла йому Тетяна. Хм, і коли це з вами трапилося, ну тобто інсульт запитав її з цікавістю Олег Дмитрович. Так, ось 4 години тому цей самий інсульт зі мною і стався жваво відповіла йому Тетяна. Хм, а у вас є хоча б середня медична освіта, запитав у неї з цікавістю Олег Дмитрович. Ні, я не маю ніякої медичної освіти, але це нічого не змінює жваво відповіла йому Тетяна. Я ж вам пояснюю що у мене всі симптоми інсульту збіглися, я їх в інтернеті вичитала і тому я хочу щоб ви лікарю негайно призначили мені відповідне медичне лікування від інсульту і відновлювальну фізіотерапію швидко тараторила Тетяна. Взагалі-то після інсульту у пацієнтів є певні проблеми з мовою, а ви швидко сиплете словами немов горохом і я навіть не встигаю вам відповідати, сказав їй Олег Дмитрович. Я бачу по вас, що у вас немає ніякого інсульту сказав їй Олег Дмитрович.... І ще лікарю, я хочу щоб ви відправили мене на МРТ головного мозку, продовжувала швидко говорити своє Тетяна. Для чого це вам потрібно МРТ головного мозку запитав у неї Олег Дмитрович. Ну який же ви їй-Богу нетямущий, а ще лікар-невролог вищої категорії вигукнула Тетяна. Для того щоб перевірити, які відділи мозку у мене пошкоджені внаслідок мозкового крововиливу в результаті перенесеного 4 години тому інсульту, відповіла йому Тетяна. Так, я ж вам кажу що немає у вас ніякого мозкового крововиливу та інсульту ніякого у вас немає і не було відповів їй Олег Дмитрович. Як це немає і не було обурилася на його слова Тетяна. Я ж кажу вам, що я сама відчуваю, що в мене 4 години тому був інсульт вигукнула Тетяна. Гаразд я вам зараз випишу направлення на МРТ, сходіть і зробіть знімок мозку за свої гроші, якщо вам більше немає куди власні гроші витрачати різко відповів Тетяні Олег Дмитрович. Він виписав їй направлення на МРТ і вона швидко пішла. Випроводивши з кабінету галасливу та балакучу Тетяну Олег Дмитрович присів до столу щоб дочитати до кінця статтю в медичному журналі, але всі думки його займала "дивна" і самовпевнена пацієнтка Тетяна, яка своєю "залізобетонною" впевненістю у власній правоті просто вивела його з себе. Олег Дмитрович зрозумівши, що не може зосередитися на читанні статті, поклав медичний журнал на стіл і став просто дивитися у вікно як чорна ворона в гнізді на дереві годує комахами своїх великих незграбних дітей. Через півгодини до його кабінету знову увірвалася Тетяна, розмахуючи щойно зробленим знімком МРТ головного мозку. Ось я зробила МРТ знімок мозку і в мене на знімку є плями іншого кольору в тім'яній частині мозку крикнула з порога Тетяна і сунула знімок МРТ свого мозку в руку Олегу Дмитровичу. А де пояснення лікаря до зробленого знімку МРТ запитав у неї Олег Дмитрович. А-а-а, ну так лікар, який розшифровує знімок і пише опис, вже пішов додому і я його на робочому місці не застала відповіла йому Тетяна. Гаразд, сам буду розбиратися зі знімком відповів їй Олег Дмитрович розглядаючи знімок МРТ її мозку на світло стоячи біля вікна. От я бачу у тім'яній частині мозку у вас є невелика кіста розміром 10 на 4 мм, але вона безпечна, а ознак ішемічного чи геморагічного інсульту у вас немає відповів Тетяні Олег Дмитрович. Але я ж кажу вам, що я відчуваю, що у мене 4 години тому був інсульт не вгамовувалась жвава Тетяна. Я вас прошу призначте мені будь-ласка лікарю ліки від інсульту: Актовегін, Клопідогрел, Варфарін, Едоксабан, Рівароксабан що небудь з цього списку ліків активно просила його Тетяна. Господи, та немає у вас інсульту ніякого і ці ліки від інсульту вам непотрібні закричав на неї лікар-невролог вищої категорії Олег Дмитрович. Звідки ви про ці всі ліки дізналися, запитав у неї суворо Олег Дмитрович. Я про них в інтернеті вичитала коли про симптоми інсульту читала жваво відповіла йому Тетяна. Ці ліки дають людям, які перенесли інсульт, щоб не було повторного рецидиву, а у вас взагалі немає інсульту, у вас є невелика кіста, але вона безпечна і ці ліки від інсульту вам зовсім непотрібні відповів їй намагаючись тримати себе в руках Олег Дмитрович. Але... запитала його Тетяна. Ні, дівчина у вас все добре зі здоров'ям, йдіть до себе додому і не хвилюйтеся відповів їй намагаючись бути спокійним Олег Дмитрович. Ну добре, тоді я піду додому сказала йому заспокоєна Тетяна. От і добре відповів їй Олег Дмитрович випроваджуючи її зі свого кабінету. Коли дівчина вийшла з кабінету, Олег Дмитрович шумно видихнув і витер хусткою піт з чола. Ух, нарешті я позбувся її, я думав що вона ніколи не піде з мого кабінету вголос сказав він сам собі. Як приємно насолодитися тишею сказав Олег Дмитрович сам собі.... Хм, і звідки тільки беруться такі "розумні" пацієнти, які самі собі ставлять "діагноз" і вимагають від лікаря щоб він підтвердив їхній "діагноз" і призначив їм відповідні ліки сказав Олег Дмитрович сам собі. Він підійшов до столу і взяв до рук медичний журнал щоб дочитати до кінця статтю.... Раптом до кабінету лікаря-невролога вищої категорії Олега Дмитровича різко відчинилися двері і на порозі знову з'явилася Тетяна. Від подиву у Олега Дмитровича відвисла нижня щелепа. Лікарю, я поки йшла додому ось про що подумала... лікар Комаровський у своєму відео на YouTube говорив що геморагічний інсульт може в перші години після мозкового крововиливу не визначатися як слід на МРТ… почала говорити до нього Тетяна. А-а-а, свол-о-о-о-т-а-а-а-а знову прийшла щоб мучити мене, уб'ю суку-у-у-у-у закричав на неї Олег Дмитрович і, перекинувши стілець, кинувся до Тетяни, схопив її руками за горло і стиснувши горло почав її душити. Допоможіть, будь-ласка, хто-небудь захрипіла Тетяна. На крики Тетяни до кабінету увірвалися колеги лікаря-невролога вищої категорії Олега Дмитровича та пацієнти з черги під сусіднім кабінетом і спільними зусиллями, але таки відірвали його від Тетяни. Хтось із них по мобільному телефону викликав до лікарні поліцію. Двоє колег тримали за руки лікаря-невролога вищої категорії Олега Дмитровича, а третій надавав допомогу Тетяні, пропонуючи їй випити заспокійливі краплі. Раптом лікар-невролог вищої категорії Олег Дмитрович похитнувся та впав на підлогу. Один із колег, що тримав його за руки, кинувся до нього на допомогу. От халепа, схоже що у Олега Дмитровича щойно гострий геморагічний інсульт трапився сказав він звертаючись до іншого свого колеги...  

 

Кінець

| 40 | 5 / 5 (голосов: 2) | 18:43 28.06.2022

Комментарии

Книги автора

Перепливти Тису
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Оповідання про загиблих українських відчайдухів, які намагаються перепливти Тису на кордоні з Україною,щоб потрапити до Румунії.
Объем: 0.055 а.л.
22:45 28.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Розлучення в суді
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Жінка з дітьми розлучається в суді зі своїм чоловіком, який повернувся з фронту додому і став поводитися агресивно щодо неї, бити і ображати її звинувачуючи в подружній зраді.
Объем: 0.119 а.л.
10:52 27.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Про що ти зараз думаєш?
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про суспільство, яке не готове йти воювати і добровольців які воюють без ротації другий рік поспіль.
Объем: 0.097 а.л.
19:58 19.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Тополя
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як учениця замість вірша "Тополя" Тараса Шевченка проспівала вчительці пісню Артема Пивоварова.
Объем: 0.112 а.л.
01:15 16.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Медичні турнікети
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про торгівлю медичною гуманітаркою на війні.
Объем: 0.071 а.л.
00:40 11.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Добре серце
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про те, як у п'ятому класі моя сестра принесла гроші вчительці на похорон її чоловіка, а вчителька її замість подяки посварила за те, що гроші принесла копійками, а не банкнотами.
Объем: 0.081 а.л.
20:04 06.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Мемуари
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Дід пише мемуари про своє життя і хоче щоб його правнуки їх прочитали, але він стає жертвою дтп і папка з мемуарами зникає.
Объем: 0.086 а.л.
18:34 29.02.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.