FB2

Синя борода

Рассказ / Проза, Реализм
Це реальна історія яка сталася у 90-ті роки у Києві. Мешканка села Нижча Дубечня що під Києвом Алла Миколаївна вийшла заміж за 84-х річного старого діда Ігора Дмитровича щоб доглядати за ним за право успадкувати його двохкімнатну квартиру у Києві.
Объем: 0.177 а.л.

"Синя Борода"  

 

 

Ця сумна реальна історія сталася у 90-ті роки у Києві. З метою дотримання конфіденційності імена героїв оповідання змінені автором.  

Алла Миколаївна міцна сільська жінка 52-х років мала двох дорослих дітей і жила в селі Нижча Дубечня під Києвом та завжди мріяла мати свою окрему квартиру в Києві. Вона познайомилася з літнім, старим дідом 84-х років Ігорем Дмитровичем, який кілька років тому став вдівцем, втративши свою другу дружину, яка померла від раку 5 років тому і з тих пір жив один. Ігор Дмитрович був дуже немічний і ходив по вулиці зігнувшись навпіл з двома милицями. Алла Миколаївна запропонувала йому довічний догляд з метою успадкування його двокімнатної квартири після його смерті. Алла Миколаївна стала доглядати його і через місяць вийшла за нього заміж. Алла Миколаївна планувала після смерті Ігоря Дмитровича успадкувати його квартиру та передати її у спадок своїм дорослим дітям. Хоча в Ігоря Дмитровича були свої дорослі діти від першого та другого шлюбу, він не підтримував з ними близьких стосунків що зі зрозумілих причин цілком влаштовувало Аллу Миколаївну, адже це означало, що Ігор Дмитрович не складе на їхню користь заповіту. Ігор Дмитрович виявився дуже примхливою людиною і буквально зводив з розуму свою нову дружину Аллу Миколаївну нескінченними вимогами та проханнями. Він вимагав від неї готувати йому щодня нові страви з м'яса, яке в 90-ті роки було важко купити. Алла Миколаївна щодня бігала по порожніх продуктових магазинах і шукала для свого чоловіка Ігоря Дмитровича то свіжу курку, то яловичину, то свинину, то баранину. При цьому Ігор Дмитрович грошей зі своєї пенсії новій дружині Аллі Миколаївні не давав кажучи, що він повинен зберігати гроші на банківському депозиті, щоб накопичувалися відсотки і всі продукти харчування для їхньої сім'ї Алла Миколаївна купувала на свої гроші з пенсії. Він також був проти того, щоб прописати в квартирі її та її дорослих дітей аргументуючи це тим, що після його смерті Алла Миколаївна зможе розпоряджатися його квартирою як сама захоче, а він хоче доживати свої останні дні у комфорті так щоб ніхто з її дорослих дітей йому не заважав. Алла Миколаївна терпіла примхи свого чоловіка Ігоря Дмитровича в надії отримати після його смерті квартиру і щоб він не передумав покірно виконувала всі його забаганки. Ображена на важкий і нестерпний характер свого чоловіка Алла Миколаївна часто скаржилася своїм сусідкам бабі Зіні та бабі Каті на те, що їй доводиться робити самій не тільки всю важку роботу з ведення домашнього господарства, а й виконувати інтимні обов'язки, які від неї наполегливо вимагав Ігор Дмитрович. Ви можете уявити, Ігор Дмитрович, постійно вимагає від мене інтиму і так по кілька разів на день скаржилася Алла Миколаївна своїм сусідкам бабі Каті та бабі Зіні. Як це вимагає дивувалася її сусідка баба Катя. Так, він же на милицях весь час ходить, зігнувшись дугою, такий немічний і старий що ледь душа в тілі тримається сказала їй баба Катя. У тому ж вся річ, що він нічого як чоловік вже не може, але вимагає щоб я чіпала його член рукою і збуджувала його відповіла бабі Каті Алла Миколаївна. Фу, яка мерзота скривившись від огиди відповіла їй баба Зіна. Так, я вчора так втомилася генеральне прибирання по квартирі зробила, постільну білизну всю випрала, вечерю йому приготувала, а він все поїв, а потім зажадав від мене сексу, щоб я його член рукою збуджувала. Ну я природно що відмовилася, тому що дуже втомилася, та й настрій був не такий, так він мені прямо заявив, що може передумати і переписати заповіт на квартиру на користь своїх дітей розповіла своїм сусідкам Алла Миколаївна. Ну, а ти що зробила, запитала у неї баба Зіна. Ну а що я? Довелося йому підкорятися і мастурбувати його млявий член відповіла їй Алла Миколаївна. Який же він мерзотник з обуренням відповіла їй баба Зіна.  

І це ще не все, після цього він "образившись" на мене затаїв образу і вранці під час сніданку зі мною не розмовляв та ще й зі злості жбурнув на підлогу тарілку зі своєю їжею і вона розсипалася вся по підлозі сказала бабі Зіні Алла Миколаївна. Ну, а ти що зробила запитала у неї баба Катя.  

Ну, мені довелося готувати йому нову їжу, а потім ще й першою "миритися" та вибачатися перед ним відповіла їй Алла Миколаївна. Так, дуже неприємний тип відповіла їй баба Катя. Так, цілком згодна з тобою, добре те, що він ледве тягає ноги і довго не протягне, а коли він помре ти будеш власницею двокімнатної квартири в Києві сказала їй баба Зіна. Так, я теж чекаю і не дочекаюсь настання цього приємного моменту відповіла їй Алла Миколаївна. Капризний і свавільний дід Ігор Дмитрович зовсім змучив своїми безкінечними проханнями свою нову дружину Аллу Миколаївну і вона через 3 роки після одруження тяжко захворіла. З кожним днем ​​їй ставало все гірше і гірше, з'явилися невідомі болі в животі, втома та слабкість. Щоб з'ясувати що з нею коїться Алла Миколаївна пішла в поліклініку зробити медичне обстеження. Зробивши необхідні медичні обстеження в поліклініці вона дізналася, що у неї дуже запущений рак підшлункової залози який не лікується. Це стало важким ударом для неї. Від хвороби вона дуже змарніла і схудла, стала одні шкіра та кістки і насилу пересувалася по квартирі, а її чоловік Ігор Дмитрович весь час вимагав від неї підтримки зразкового порядку та чистоти в квартирі, смачної та різноманітної їжі, свіжевипраної білизни. Коли Алла Миколаївна перестала виходити на вулицю через прогресуючу хворобу, її чоловік Ігор Дмитрович став сам виходити в магазин за продуктами але продукти купував лише для себе одного. Він готував собі їжу і сідав перед телевізором і дивлячись по телевізору футбол їв, а поряд у кімнаті в забутті на ліжку лежала та вмирала від раку його дружина.  

Його дружина Алла Миколаївна танула як свічка у своєму ліжку з кожним днем ​​втрачаючи сили і страждаючи від нестерпного болю, а її чоловік Ігор Дмитрович навіть не викликав до неї швидку допомогу, щоб лікарі приїхали і зробили їй знеболюючий укол, бо не хотів щоб по його квартирі в брудних чоботах ходили чужі люди, голосно розмовляли між собою і заважали йому відпочивати. Коли Алла Миколаївна через три місяці після цього померла у віці неповних 55 років, її чоловік Ігор Дмитрович не відразу повідомив про її смерть її дітям щоб вони не претендували на його квартиру. Він, як і раніше, виходив на вулицю на двох милицях, зігнутий у дугу і скаржився всім на свою самотню і безпомічну старість. Через шість місяців після смерті своєї третьої дружини Алли Миколаївни Ігор Дмитрович познайомився з міцною сільською жінкою 49-ти років Вірою Анатоліївною, якій потрібна була квартира в Києві. Я старий, самотній і хворий чоловік, мені 87-м років, я довго не протягну, але я хочу прожити свої останні дні в коханні та комфорті і я можу вам запропонувати взаємовигідну угоду довічний догляд за мною в обмін на право наслідування моєї двокімнатної квартири в Києві сказав він Вірі Анатоліївні. Віра Анатоліївна погоджуйтесь на мою вигідну пропозицію, адже я може бути не сьогодні – завтра помру і моя квартира дістанеться вам у спадок сказав Ігор Дмитрович Вірі Анатоліївні.  

 

Кінець

| 29 | 5 / 5 (голосов: 1) | 13:15 17.06.2022

Комментарии

Книги автора

Перепливти Тису
Автор: Stader
Рассказ / Драматургия Проза Реализм
Оповідання про загиблих українських відчайдухів, які намагаються перепливти Тису на кордоні з Україною,щоб потрапити до Румунії.
Объем: 0.055 а.л.
22:45 28.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Розлучення в суді
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Жінка з дітьми розлучається в суді зі своїм чоловіком, який повернувся з фронту додому і став поводитися агресивно щодо неї, бити і ображати її звинувачуючи в подружній зраді.
Объем: 0.119 а.л.
10:52 27.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Про що ти зараз думаєш?
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про суспільство, яке не готове йти воювати і добровольців які воюють без ротації другий рік поспіль.
Объем: 0.097 а.л.
19:58 19.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Тополя
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм Юмор
Оповідання про те, як учениця замість вірша "Тополя" Тараса Шевченка проспівала вчительці пісню Артема Пивоварова.
Объем: 0.112 а.л.
01:15 16.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Медичні турнікети
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про торгівлю медичною гуманітаркою на війні.
Объем: 0.071 а.л.
00:40 11.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Добре серце
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Оповідання про те, як у п'ятому класі моя сестра принесла гроші вчительці на похорон її чоловіка, а вчителька її замість подяки посварила за те, що гроші принесла копійками, а не банкнотами.
Объем: 0.081 а.л.
20:04 06.03.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Мемуари
Автор: Stader
Рассказ / Проза Реализм
Дід пише мемуари про своє життя і хоче щоб його правнуки їх прочитали, але він стає жертвою дтп і папка з мемуарами зникає.
Объем: 0.086 а.л.
18:34 29.02.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.