FB2

63 лютого

Рассказ / Военная проза
Мой рассказ написан на родном мне языке. Я буду благодарна тем, кто не полениться его перевести
Объем: 0.045 а.л.

В новинах побачила, що вже сороковий день, але для мене все ще той перший. Сорок днів вічного страху та віри у перемогу. Вже сорок днів як не живе моя душа. Час для мене зупинився о сьомій ранку, коли я тільки прокинулась і неначе одразу занурилась у страшний сон. Перші дні я молила Бога щоб той дав мені втекти від цього жаху, але це не сон, виявилось, що моєю долею було стати свідком цієї війни. У той день всі ми подорослішали на 10 років. Я вже не боялась за себе, мені було боязно лише за близьких.  

Я не жила у Маріуполі або Бучі, але це все відбувається зі мною. Я відчуваю як страждають діти, жінки та похилі люди. Напевно, дітей мені шкода більш за все. За свої 4, 7 або 9 років вони не зробили нічого, за що мають заплатити своїм життям. Чомусь люди, які прийшли зі зброєю в мій дім вирішують хто має жити, іншими словами, вони вбивають всіх. На їх думку, хоча чим вони можуть мислити, жоден українець не заслуговує на життя. І тут, напевно, і у вас виникає питання: «Чому? ». Нажаль, я не знаю відповіді, можливо, вони і справді не мають мізків якщо вірять і слухають свого маразматика. Але я не хочу про політику, я не спеціаліст, я не розумію всіх тонкощів.  

Важко обговорювати цю тему. Повинно пройти десятки років щоб мій біль втих. Людям характерно звикати до чогось, і я звикаю. Звикаю до сирен, звикаю до жахливих новин, звикаю до болю. Але я ніколи не звикну до смертей людей. Ця хвилина мовчання буде навічно в моєму серці.  

У нашої неньки важкий шлях, і я сподіваюсь, що зараз ми ставимо останню крапку та повністю відділяємось від сторони окупанта. Саме зараз ми закінчуємо зі справою всіх тих, хто відстоював нашу Україну.  

За календарем зараз четверте квітня, але для мене все той же лютий. Душа моя вдихне повітря лише весною, в день нашої перемоги.

| 58 | оценок нет 16:36 04.04.2022

Комментарии

Lyrnist08:49 05.04.2022
katrrina_ta, мроя кочка зрения в моих произведениях с публицистической составляющей. Захотите - узнаете. Повторяться не люблю.
Katrrina_ta22:11 04.04.2022
lyrnist, як на мене, задарма нічого не буває. Зробивши скріншот и вставивши його у перекладач деякі могли дізнатися хочаб про існування таких міст. Я не закликаю зраджувати, кожен вирішую яким шляхом йти у житті. Я ж у свою чергу за весь час вперше дозволила собі що раз пережити ці жахливі емоції. А що до ігор. Будь ласка, нахай грають але лише на комп’юторі. Коли гинуть заичайні люди. ЖИВІ ЛЮДИ- це не гра. Це злочини. Якщо чесно, я не дуже зрозуміла вашу позицію, але в будь якому разі дякую за увагу
Lyrnist17:54 04.04.2022
Ніхто перекладати задарма вашого короткого опису переживань не буде. Мені так із переведення норм. Більшості росіян страшно зрадити свого улюбленого обнуленого президента. Але така справжня війна. Хіба ваші діти ніколи не грали у війну на комп'ютері в WOTA чи WoW? Ваши може и ни, бо вони маленькі. Але сусідські грали. Всі хлопчаки люблять грати у війну. Хіба вони не хотіли в неї грати, посилати героїчних за природою їхнього програмного коду юнітів на СВIЙ бій, послався заради своєї перемоги? Путін спробував якусь стратегію і йому теж сподобалося. А ще він шкодує про розпад СРСР....

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.