FB2

4 вересня

Рассказ / Проза, События, Сюрреализм
Аннотация отсутствует
Объем: 0.109 а.л.

4 вересня  

 

4 вересня, наче так – річниця виходу альбому Metallica “Death Magnetic”. Навмисно, цю дату для себе не відзначаю, але пам’ятаю про неї. Бо з цим альбомом маю свої особливі спогади, життєві душевидні враження.  

 

Альбом вийшов в 2008-му році. Я тільки перейшов на 2-ий курс. За новинами про Металіку тоді Я взагалі не стежив і не гадав. Дізнався про це вже аж…  

 

Ми вдома якраз тоді підключили супутникове – і моїм джерелом інформації зі світу музики були новини з інтертексту (до супутника) і муз каналу «A-one».  

 

Як Я втягнувся в вихор нового альбому Металліка.  

 

Був вдома, не в Сумах. Дзвонить брат і питає: чи бачив Я новий кліп Металліки. Не бачив. Сказав «ловити» по A-one, може побачу. Сказав, що по звуку «як хароший ReLoad» (дуже хороший альбом Металіки), тобто, мав на увазі – кращі моменти та ходи.  

 

Це було в суботу, в обід. Я Всівся на кріслах і дивлюся собі A-one, пообідавши. І тут – прям-таки наступний кліп, від моменту як всівся і почав дивитися – аж затрясло!!! Я в захваті!  

 

The Day That Never Comes. Це був новий Кліп Металіки.  

 

(Перегляд)…  

   

Через пару тижнів мені захотілося придбати собі альбом, пошвидше тримати його в руках, не чекати, поки брат привезе мені «колись» компіляції альбомів з оним в списку. Як-не-як ДРУГИЙ РІЛОД – так я його охрестив в своїх очікуваннях, кліп не гонить!    

 

Толком і вибирати було ні з чого: катма грошей і якісь дивні декілька варіацій компакт-дисків. Все це в ун-зі «Київ». Придбав. Щоправда він іще тиждень лежав в дорожній сумці, допоки Я не приїхав додому в п’ятницю  

 

Кажу чесно, таке буває: Я не зрозумів цей альбом, ці пісні під час першого суцільного прослуховування. Взагалі. Якась густота звуків, які важко було переварити і сприймати як цінитель. Єдине, що відразу, відразу впало в слух – вернулися класичні соляки, зразка «Масте оф Паппетс». Ну і логотип групи – повернувся в давній фірменний шрифт, якого не було з 1991-го.  

 

Ну от, все чим Дез Маґнетік наситив мене – до грудня, майже все й оповів.  

 

Альбомні Випадки.  

 

Тоді, в перші пару курсів, Я іще мав звичку, коли був вдома (в основному – щотижня по вихідним) слухати магнітофон до засипання, як тільки відчуваю, що відключаюся – пультом вимикав, або ставив на авто-вимикання, або і взагалі на авто-ввімкнення режим будильника. І якось «будильником» була пісня «My Apocalypse», закриваюча в альбомі.  

 

З самого сРання – вона викликала в мені стрес. Не призвела до нього, а лише навіяла. Але цих вражень достатньо було, щоби це запам’яталося навіки. Низький уклін, уклін сірій атмосфері безвихідності.  

 

Пізніше, в 2013-му, коли я доживав в хаті №2-Богема, вранці виходив на прогулянку до обл. лікарні збирати монети в кофематі (1 грн, 50-25 коп. – при ціні на булку – в 4, 50-6 грн), о, богемне нищебродство! Так от, одного такого ранку Я вийшов рано, в 7:15, залізав в маршрутен і наспівував цю пісню. А через пару днів – з’їхав з Богеми.  

 

Часто в 2009-му і пізніше, ловив попутку в Ромнах і наспівував весь альбом. Ловити попутен було тривалим процесом. Співав цей альбом, коли взимку ходив в сільський магазин по хліб, на пошту; коли Антон в 2013-му, в січні запросив до себе в Суми, казав: приїзжай, в Сумах буде великий концерт з усіма всякими: Metallica, Kiss, Motley Crue, Queen… Я йому тоді говорив, що не може бути взагалі, але все ж може бути: Партія Регіонів вже наскільки зажралися, всі ті бандюги, що їм в нєхуй дєлать здєлать подібний фест в маленькому невзрачному місті, за щот бюджету – можна що-хочеш. Ріскнуть стоїть!  

 

Ріскнули – і узнали, що це був кавер-концерт, де одна кавер-група за всіх і співала, плутаючи назви виконавців. Антон не пішов тоді, а я тільки трохи побув і вернувся до нього додому.  

 

Грудень 2008-го, перед самим новим роком Металліка випустила іще один новий кліп. І Я його дивився,  

 

30-го грудня, свіжачком.  

 

«All Nightmare Long». Воістину – це унікальне музичне відео групи, яке – НАВІКИ!  

 

Неймовірний ефект!  

 

Воно і зробило мою зиму, як і решту пів року 2008-го!  

 

І на поки, останній приклад.  

 

2012-ий, мій 5-ий курс. Вересень. Я влаштувався на підробіток – розклеювати оголошення. Обходив невидимі сторони вулиці, під будинками і клеїв: зі своєю сумкою, з пачками оголошень, клеєм і в навушниках, а в них – Металліка, особливо помітними були пісні з Death Magnetic.  

 

Дні прожилися, а Спогади Залишилися.  

| 97 | 5 / 5 (голосов: 1) | 10:29 09.09.2020

Комментарии

Книги автора

Стук в шибки
Автор: Shevron
Стихотворение / Поэзия Сюрреализм Эзотерика
до концепту: Молитви з Ними
Объем: 0.01 а.л.
13:17 08.05.2024 | оценок нет

Способности к номерам
Автор: Shevron
Стихотворение / Поэзия Психология Сюрреализм Философия
Аннотация отсутствует
Объем: 0.007 а.л.
12:24 07.05.2024 | оценок нет

Бравые землячи 18+
Автор: Shevron
Стихотворение / Мистика Оккультизм Хоррор Эзотерика Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.023 а.л.
21:31 04.05.2024 | оценок нет

Глазами бухт в Аттике
Автор: Shevron
Стихотворение / Поэзия Сюрреализм Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.007 а.л.
23:35 03.05.2024 | 5 / 5 (голосов: 1)

Это всё – только в твоей голове! (с)
Автор: Shevron
Стихотворение / Абсурд Сюрреализм Фантастика Эзотерика Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.063 а.л.
16:34 02.05.2024 | оценок нет

Рассчёты обоих знаменателей
Автор: Shevron
Стихотворение / Мистика Постапокалипсис Сюрреализм Философия Другое
ПС.: размышления к книге: Пол Динах "Хроники Будущего"
Объем: 0.018 а.л.
14:13 29.04.2024 | оценок нет

Листя-листи
Автор: Shevron
Стихотворение / Лирика Сюрреализм Эзотерика Другое
Аннотация отсутствует
Объем: 0.01 а.л.
23:48 26.04.2024 | 5 / 5 (голосов: 2)

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.