Повіриш ти мені чи ні, але живе на білому світі Гриб-Чаклун. Скажеш: "Нісенітниця, це лише в казках буває! " Але я скажу більше-він мешкає поруч з нами...
Одного разу рано вранці мене розбудили чиїсь голоси. Тихий шепіт лунав із саду через відкрите вікно:
– Вельмишановний та наймудріший Гриб-Чаклун, допоможіть мені... я маю добре серце і дуже люблю маленьких діток, радію їхнім забавам та щирому сміху... Але дорослі з малечею оминають мене десятою дорогою, через це мені сумно до сліз... От би бути кращою, хочу пластичну операцію!
Я подумав, що мене хтось розігрує, а тому непомітно підповз до вікна та виглянув. Від побаченої картини моя нижня щелепа скотилася вниз. У садку серед соковитої трави тусувалися грибочки. Різноманітні та кольорові, вони оточили старенького боровика з тату на шапці у вигляді равлика. Як я зрозумів, це і був той самий Гриб-Чаклун.
– Заспокойся, Добра Поганка. Не потрібно таких кардинальних змін, достатньо буде лише чарівної краплі. Але все згодом.
Раптом звідкілясь пролунало скиглення. Всі гриби з подивом обернулися до джерела. Ним виявився Мухомор в червоній бандані, він був завзятим кулінаром.
– Допоможіть... більше так не можу... я хочу творити, дарувати насолоду, а натомість люди клонують мене в грибах створених з твердої їжі. Врятуйте!!
– Без паніки, любий друже, – промовив Гриб-Чаклун, – трошки терпіння і я тобі обіцяю – ти невдовзі станеш фірмовим грибом. Лише вір у ранкові чари.
Після цих слів в саду запанувала тиша. Тим часом сонечко виглянуло на небосхилі, зігріваючи землю теплим промінням. На траві з'явилися крапельки роси, що заблизькотіли на сонці, мов магічні кристали. Через це сяйво я змушений був прикрити очі, а коли відкрив, то нічних незнайомців побачив у новому амплуа. Гриб-Чаклун виявився звичайнісіньким боровиком, татуажний равлик ожив і поспішав сповзти на травинку. Добра Поганка перетворилася на дитячу іграшку у вигляді грибочка. Мухомор залишився мухомором, але тепер він став їстівним.
– Мамо, дивись, яка чудова іграшка. Я про неї мріяла вночі. Вона чекала на мене.
– Так, доню, гарний літній подарунок. А ось поряд рідкісний мухомор, з якого ми приготуємо смачний обід.
Чи то правда, чи то ні, але закінчу свою розповідь словами невідомого поета:
«Я не из тех кто верит в волшебство
И к мистике я отношуся праздно.
Но вот случилось и со мной оно,
В итоге не остался безучастным. »
Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.