FB2

Заєць

Рассказ / Детская, Естествознание, Приключения, Проза, Сказка, Фэнтези
Історія про те, якими раніше були зайці та кролі.
Объем: 0.032 а.л.

Заєць – це гарна дика тваринка. На відміну від кролика, він дикий і живе в лісі, часом пробігає полем. Влітку він має сіре хутро, взимку – біле. Це допомагає зливатись з навколишнім середовищем, і не попастись на очі вовку чи лису. Спить у норах, або ж ховається під вітами ялинки. Споживає моркву, капусту і кору молодих дерев. Зайці відомі своєю прудкістю і стрибучистю завдяки книгам.  

Все своє життя він присвячує втечам від вовків та лисиць. Та одного разу сталась історія, що змінила їх життя.  

Одного дня зайці і кролі залізли в чийсь город і їли капусту поблизу лісу. Один із зайців не робив того, що й його друзі. Він ліз на дерево. Інші запитували в нього:  

– Що ти робиш? Все гаразд?  

А він відповідав:  

– Так, все гаразд. Просто я шукаю мед. Кажуть, що він дуже солодкий.  

Минуло кілька хвилин і вже всі тікали від розгніваних бджіл. Зайці побігли до лісу і поховались по кущам. Лише виднілись довгі хвости та вуха, й деінде визирали маленькі носики, що шмигали через хвилювання за своє життя. Та жоден заєць не помітив, що за їх спинами була зграя вовків. Хижаки почали хапати зубами зайців. Натомість, вони не встигли їх з'їсти, а лише повідкушували їм хвости.  

З тих пір, тепер у зайців і кролів короткі хвостики, але залишились довгі вуха.  

| 39 | оценок нет 14:47 25.08.2022

Комментарии

Авторские права на произведения принадлежат авторам и охраняются законом. Перепечатка произведений возможна только с согласия его автора, к которому вы можете обратиться на его авторской странице.